marți, 7 februarie 2012

Transfer apa

Publicat de Roxana la 2/07/2012 01:16:00 p.m.
Transferul este o activitate de baza in metoda Montessori. Pentru a incuraja copilul sa lucreze de la stanga la dreapta - asta il va ajuta pe copil mai tarziu sa citeasca si sa scrie - se pune bolul in stanga si se face transferul in dreapta.

Noi am folosit la transfer:
- 2 pahare, pe care le-am gradat
- o palnie
- un bol cu doua compartimente
- o lingura
- seringa de la Nurofen.
- apa

David a trebuit sa toarne in pahare, cu sau fara palnie, pana la gradatia paharului. A facut transfer cu lingura  si cu seringa dintr-un compartiment al bolului in celalalt si apoi in pahare.

Noi am folosit apa colorata portocalie. Pentru a o colora am folosit un marker fosforescent portocaliu. Am desfacut markerul si am scos buretelul cu colorant si l-am pus intr-un borcan cu apa. Asa se poate colora apa in diverse culori.






3 comentarii:

  1. Arata superb calendarul vostru. Cred ca David e foarte verbal si istet, daca stie deja luni si zile. Felicitari din toata inima!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca am postat la articolul despre transfer de apa, vroiam sa postez la calendar :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluca, inca nu stie lunile anului, doar zilele saptamanii si nu foarte bine.Sper, cu ajutorul calendarului sa le invete.
    Multumesc pentru apreciere. Calendarul nostru arata mai mult ca un bradut de Craciun, asa colorat cum e, dar eu nu ratez nicio ocazie de a recapitula cu D tot ce invata,cu ocazia asta repetam si culorile.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez