joi, 26 aprilie 2012

Cum ne mai jucam

Publicat de Roxana la 4/26/2012 09:56:00 p.m.
De cand am blogul, am intalnit multi parinti preocupati si pasionati de joaca cu copiii lor. Printre acestia se numara si Antoaneta, o mamica devota celor doi copilasi: Daria si Andrei. Joaca lor constituie o sursa de inpiratie pentru noi. Ne sunt dragi, de aceea intram zilnic sa vedem cum se mai joaca sau ce recomandare ne mai ofera.
De curand, am aflat ca blogul lor Pitici dar voinici, pe 1 iunie implineste un an. Cu aceasta ocazie au organizat un concurs, la care ne inscriem si noi. Conditia e sa povestim cum ne jucam, ce jocuri preferate avem. Daca vreti sa participati si voi, intrati aici si lasati un comentariu in care sa povestiti cum va jucati.

De foarte putin timp, David a facut o noua pasiune: adora sa plimbe masinutele pe mocheta cu stradute.
La un moment dat, chiar ma intrebam cand va incepe sa roada pantalonii in genunchi jucandu-se pe jos cu masinutele :)
Ii mai place sa gateasca, "merge" la cumparaturi, improvizeaza banda ca la magazin, pe care pune cumparaturile, iar baloanele sunt pe post de bani, cu care plateste.
Cand iesim afara, merge cu tricicleta fara pedale. Prea usor nu se plictiseste si cred ca e in stare sa faca 100 de km pe ea. Pana acum nu s-a intamplat sa ne intoarcem cu ea in brate si nici vara trecuta. Singura nemultumire a fost ca a rupt multe perechi de pantofi :)
A inceput sa se joace si singur, jocuri de tip pretend play, dar nu pentru mult timp.
Ii plac activitatile educative, mereu imi spune sa ii fac un joculet. Acum, cu sarbatorile pascale, am facut o mica pauza la acest capitol. Ne-am jucat mai mult cu jocurile ce le avem prin casa, asa am descoperit ca ii plac jocurile cu zar.
Ce nu ii place: sa faca puzzle si sa coloreze.
Pentru urmatoarea perioada avem in plan invatarea numerelor de la 10 la 20 si alte activitati cu litere si formarea cuvintelor.

Pitici dar voinici felicitari pentru cele 400 de postari!


10 comentarii:

  1. Foarte frumos va jucati si voi!!!

    Cred ca ar trebui sa facem un club al copiilor carora nu le place sa coloreze...sigur se vor inscrie multi ! :D..nici lui D. nu=i place.

    RăspundețiȘtergere
  2. O inscriu si pe Cezara, nici ei nu-i place sa coloreze. Dar ii place sa colorez eu. :)
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  3. Am rasfoit blogul tau articol cu articol si am ramas fascinata de multimea articolelor pline joaca si creativitate. Foarte multe idei minunate de joaca cu copilul. Ai un baietel minunat si o fetita dulce foc.
    Te invitam si in atelierul nostru sa vezi cum ne jucam si noi cu micutii nostri, imi place asa de mult sa gasesc mamici creative si sa vad atatea idei frumoase puse in parctica.
    Mult succes in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  4. Roxana,multumim pentru urari!
    ma bucur ca ne vizitati (sa nu soui nimanui: noi venim aici de cateva ori pe zi :))))
    aveti jocuri minunate,iar David are mare noroc cu o mamica inventiva ca tine
    sigur va fi incantata sa se joace cu voi si surioara lui cand va creste suficient ;)
    bun venit in concurs ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Coca, eu nu prea am insistat cu coloratul, am vazut ca nu-i place si l-am lasat. Poate cu timpul va indragi si aceasta activitate.
    Am vazut ca si ursuletilor le place sa sara in pat si sa-si construiasca cort:) David se joaca asa cu surioara, fetita sta pe pat si el sare alaturi,apoi face cort din patura si o baga si pe ea, iar fetita se distreaza de numa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, bine ai venit la noi :) Cezara e o scumpica :) Din cate am inteles e cam de aceeasi varsta cu David?

    RăspundețiȘtergere
  7. Vavaly, noi am mai intrat in atelierul vostru si v-am admirat creatiile. Din pacate, nu mereu am timp sa las comentarii. Sa stii ca am ramas impresionata de talentul vostru :) |Bravo!
    Ma bucur ca ne vizitati si multumim pentru aprecieri. Va mai asteptam :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Antoaneta, ma bucur ca te-am cunoscut virtual. Esti o mamica de toata lauda si te admir pentru daruirea ta :) Ai doi copilasi minunati.
    Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  9. si la noi a facut toti banii acea bicicleta fara pedale!! chiar si in iarna am avut-o in casa. R s-a inaltat si merge mai mult cu genunchii pe jos, dar nu conteaza, este preferata!!!
    nici lui R nu-i place la nebunie sa coloreze, as zice ca-i place mai mult sa picteze. iar de puzzle???? nu este atras deloc! singurele puzzle-uri cu care s-a mai jucat sunt cele cu abtibilduri, sa completeze o imagine...cele clasice nu-s pt el :)
    Spor la joaca in contiuare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Stiu eu cine l-a invatat pe David sa mearga la cumparaturi ,sa improvizeze banda si drept bani sa foloseasca baloane ,restul sa-l puna la piept eventual sub tricou. Tu stii Roxana?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez