joi, 2 august 2012

Gradina Zoo Nyiregyhaza

Publicat de Roxana la 8/02/2012 04:07:00 p.m.
De gradina Zoo din Nyiregyhaza am aflat intamplator, in urma cu 2 ani.  David avea 1 an cand am vizitat-o prima data. Am plecat din Cluj - Zalau - Carei - Nyiregyhaza. Un drum de 240 km, aproximativ 3 ore cu masina. 

Experienta traita ne-a facut sa ne intoarcem in urmatorul an. Pentru ca ne-am indragostit de acel loc, ne-am dus si anul acesta. De data asta am plecat din Oradea- Bors - Debrecen -Nyiregyhaza, 122 km, aproximativ 2 ore.

Ce am vazut acolo? Un loc superb, populat cu toate animalele pamantului. Am gasit aici peste 400 de specii si 5000 animale.

Gradina zoologica este amplasata in mijlocul unei paduri,Sóstó, pe o suprafata de 30 ha. Ca sa reusesti sa o vizitezi toata iti trebuie pe putin 4 ore. Ce mi-a placut iarasi tare mult e faptul ca poti oricand sa-ti iei o apa rece, suc, cafea, mancare de la o terasa sau bancomat, ce se gasesc pe tot teritoriul gradinii. Daca vreti sa mancati, este si un restaurant. Sa nu ratati la intrare celebrii colaci unguresti, kurtos kalacs, care-s deliciosi.



Asa cum putem citi si pe site-ul oficial  Parcul este impartit pe regiuni, vizitatorii sunt aşteptaţi de continente, ca intrând aici să aibă posibilitatea de a cutreiera Pământul, să vadă cum trăiesc animalele în diferitele zone ale Pământului.

Vizitarea gradinii incepe cu Zona polara, aici veti vedea: leul de mare, pinguini, foca, ursul polar.
Daca va nimeriti prin preajma, puteti vedea si un spectacol oferit de leii de mare ( noi nu am vazut pana acum, mereu am ajuns chiar cand se termina)





Ce ne impresioneaza pe noi de fiecare data cand vizitam gradina este zona Piramida Verde si Ocenarium. Aici este reconstituit Oceanul Indian: apa sarata, pesti, rechini, corali. E incredibil ca au facut un tunel din sticla prin acest bazin imens de 500 metri cubi.Treci prin tunel si deasupra ta inoata Marele Alb ( care e mare la propriu). 




Apa sarata contine 17 tone de sare de mare, 6 specii de rechini si peste 500 de specii de peste caracteristice zonei indoneziene.


La iesire din Ocenarium se intra intr-o padure tropicala, unde gasim plante si animale specifice zonei.  Daca auziti tunete si ploaia, nu va speriati, este doar o redare a climatului tropical. 
Piramida Verde are o suprafata de 4000 metri patrati si 4 nivele. Aici gasiti perechea de Varanus din Comodo, specie ocrotita, fiind o donatie a poporului indonezian.



Tot aici este si o superba cascada de 15 metri.



Ca sa urcati la etaj, trebuie sa traversati niste poduri suspendate.



La etajul 2, sub podeaua din sticla puteti vedea o maimutica sarind de colo colo si un hipopotam. 

 
Serpi, soparle, crocodili, chiar si sobolanii au o casuta doar a lor, i-am gasit fix in toiul mesei, savurau un pepene mare si un bocanc. David a fost de-a dreptul incantat de ei, le-a facut draga,draga prin geam, a vorbit cu ei. 





De aici, am mers spre Continetul African, am urcat pe o pasarela din lemn de pe care am putut admira: girafe, zebre,antilope, gorile. Dupa ce am coborat pasarela am vazut tarcul suricatelor, crocodili, lei, flamingo. 








Am mai vazut elefanti, rinoceri, camile,dromader, lame, ursi, maimute, lupi, puma, tigru, caprioare, ratoni, papagali.




Daca vreti sa hraniti animalele, atat la intrare cat si pe traseu gasiti bancomate cu mancare speciala pentru animale de unde puteti cumpara. 

Este redata chiar si o gospodarie tipic ungureasca, aici copilasii pot alerga dupa pisica, mangaia capritele, gasim caluti, ponei, vacuta, iepurasi, gaini, catelusi.



Daca ati obosit puteti oricand sa va odihniti pe o banca la umbra unui copac. 
Copilasii sigur nu vor rata sa se balaceasca in apa ce iese din pamant de la intrare in Ocenarium


 iar daca vreti la toaleta urmati acest indicator:



Va recomand carucior pentru copilasi sau trotinete/triciclete/biciclete.
Pentru tarif bilete intrare intrati aici

































13 comentarii:

  1. mi se pare extraordinara!
    totul este atat de frumos si atmosfera este una calda, prietenoasa! ce diferenta fata de ZOO Baneasa, unde sunt puse pancarte peste tot cu NU HRANITI ANIMALELE! [da' eu tot le-am dat niste frunze ;))]

    preferata mea este poza cu elefanti.:D
    multumim pentru detalii, fotografii si recomandare.
    imi plac foarte mult si postarea Adrianei, si articolul tau.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merita vazuta!imi pare rau ca nu am poze mai frumoase :( pozele nu redau nici macar un sfert din realitate.
      la Tg.Mures am vazut cu ce pofta mancau caprioarele fufuleti si biscuiti :(

      Ștergere
    2. nu avem voie in gradina din baneasa sa hranim animalutele?:(( pai si copilul cum 'relationeaza' cu dragalasele din zoo? :(

      Ștergere
  2. oau! superb!!! trebuie sa ajungem si noi acolo!
    multumim mult!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce loc superb! Trebuie neapărat să ajungem şi noi acolo, mai ales că nu este aşa de departe de noi. Grădina zoologică din Oradea lasă de dorit :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Oradea nu am fost, din cate stiu acum este inchisa pentru modrnizare.

      Ștergere
  4. Roxana, noi am fost duminica. Voi cand ati fost? Poate am trecut una pe langa alta....
    Foarte frumoase si pozele voastre. Si noi sigur vom reveni! Merita din plin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am fost miercuri :) Ma bucur ca ti-a placut. E un loc ce te cheama sa revii :)

      Ștergere
  5. superb!!!!! dar este asa de departe de noi :(((((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va puteti face o vacanta foarte frumoasa si distractiva in Ungaria. Chiar langa parc este si un parc acvatic, cu apa termala si bazine pentru copii. Am aflat ca au si gradina botanica si un muzeu al satului in aer liber.

      Ștergere
  6. Wow, ce frumos! Trebuie neaparat sa ajungem pe acolo cu S. intr-o zi- arata minunat!!Multumim tare tare mult de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  7. tot cautam activitati care sa o captiveze pe micuta mea de nici 2 ani. gimnastica nu vrea, carti nu vrea...plastilina si acuarelele mi se par periculoase...cand rasfoiesc si ce vad? zoo...bine, probabil ca gradina din bucuresti nu e la fel de grozava precum cea din ungaria, recunosc, nu am mai fost de mult timp, dar poate-poate o va interesa si o va tine ocupata intr-o dupa-amiaza, cand vremea ne va permite... ce parere aveti? suntem prea micuta?

    RăspundețiȘtergere
  8. doamne ce frumuseti!!!! cam cati km sunt de la Oradea? noi stam in Bucuresti..da ne-ar placea tare tare mult o vacanta din asta la vara...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez