marți, 2 octombrie 2012

Ordine in jucarii

Publicat de Roxana la 10/02/2012 01:07:00 p.m.
Aseara, inainte sa mergem la nani, baietelul meu mi-a zis:" avem prea multe jucarii!" si eu il intreb: " ce vrei sa facem?" , el raspunde:  " hai sa ne jucam cu ele!" Ce sincer a fost! 

Are mare dreptate, avem prea multe jucarii. Am luat cateva masuri in privinta asta, prima a fost sa donam din ele si a doua e ca de vreo cateva luni n-am mai cumparat jucarii.

Multe jucarii sunt stranse si depozitate in cutii ( eu nu arunc cutiile originale ), dupa principiul  ce nu se vede, se uita. Astfel, cand scot o jucarie veche, imediat devine noua.

Sursa foto

O parte (cele marunte) stau in doua cutii la nivelul celor mici. Cu ele am ce am, deoarece in fiecare zi sfarsesc aruncate prin toata casa si ce nu-ti vine sa zici cand calci pe un cub din lemn sau te impiedici de vreo masinuta!!!

Azi vreau sa fac ceva cu ele. Nu stiu... sa le ascund bine. Imi este dor, macar pentru cateva zile, sa am casa goala. Oare ce se va intampla? Cred ca va fi o buna ocazie sa-i stimulez pe copilasi sa-si foloseasca imaginatia si sa-si caute jucarii noi.

Adriana a gasit cateva idei de depozitare. Eu voi folosi cutiile jucariilor originale si cateva cutii special cumparate pentru asta.

Voi cum va tineti casa in ordine? Apeciez orice sfat sau idee. A inceput sa ma obosesca psihic dezordinea. Nu mai cumpar jucarii!!! De fapt...voi mai cumpara doar una, o papusa pentru Fetita cu Fundite :)

Gata, fug ca am treaba multa!

7 comentarii:

  1. Roxana, spor la treaba! Sa ne tii la curent cu evolutia "proiectului" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar placea si mie niste idei pentru ordonat casa. Noi am luat niste cutii de la Ikea, din pinza, pentru jucariile de plus si niste cutii obisnuite de carton (ambalaje) de pe la mall-uri, pe care le-am imbracat cu hirtie colorata. Dar desi incerc sa impun reguli de tipul toate masinutele in cutiile astea, toate animalele de plastic in cutia asta, periodic se amesteca si e un haos in tot dulapul, plus inevitabilele left overs pe jos pe care calci la 6 dimineata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa e si la noi.Acum suntem in perioada NU-ului.Oricat ma chinui, nu reusesc sa mentin o ordine.

      Ștergere
  3. cumpara vreo 4 cutii mari de plastic transparent, colorate, cu capac. si grupeaza jucariile pe categorii: cuburi+lego, papusi, masini, puzzle, etc, in fiecera cutie cate una. cutiile stau frumos una peste alta, si isi alege cu ce jucarii vrea sa se joace, si daca vrea altele, prima data le strange pe primele, le pune frumos in cutie, si apoi poate sa deschida alta. noi asa facem la gradi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa faceam si noi candva. Chiar functiona aceasta regula,insa de ceva vreme s-a asternut haosul. Vedem cum o scoatem noi la capat, probabil solutia e sa am mai multa rabdare si intelegere si va fi bine. Va trece si aceasta etapa.

      Ștergere
  4. buna :) uite am si eu niste idei intr-un articol similar http://www.resursepentrucopiicrestini.blogspot.ro/2012/04/copilul-curatenia.html . inteleg bine prin ce treceti :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez