joi, 31 octombrie 2013

Parinti Altfel - castigatorul concursului

Publicat de Roxana la 10/31/2013 02:59:00 p.m. 2 comentarii
Cartea "Parinti Altfel" scrisa de dr. Mencinicopschi va merge la .....Irina (copilariefericita)
Felicitari!!! Astept un e-mail cu datele personale.

Multumesc sponsorului pentru acest concurs si tuturor celor care au participat.

miercuri, 23 octombrie 2013

Parinti Altfel

Publicat de Roxana la 10/23/2013 04:10:00 p.m. 19 comentarii
Pana sa raman insarcinata nu prea ma interesa alimentatia sanatoasa, consumam produse de tip fast-food, beam sucuri,etc. Lucrurile s-au schimbat odata cu diversificarea lui David. 
Atunci am inceput sa citesc carti despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa.

O ajut pe mami sa faca paine :)


Am inceput diversificarea in forta cu legume, fructe si carnita, preparate la abur. Eram foarte fericita ca David nu e mofturos si mananca orice ii dau. Din pacate, nu a durat mult aceasta bucurie. Ceva s-a intamplat, David a inceput sa refuze unele alimentele. Asa am ajuns la o lista foarte restransa de mancaruri care le accepta. 
Cu fetita am procedat la fel, doar ca ea e mai mancacioasa si se lasa mai usor convinsa.
Unde am gresit? In primul rand, noi nu am fost un exemplu pentru ei. Cum sa manance copiii broccoli daca noi, parintii, nu mancam! 
De curand, ne-am dat seama ca trebuie sa luam atitudine. Sa facem tot posibilul sa mancam cu totii cat mai sanatos. 

Nu vrem ca copiii nostri sa fie predispusi la diferite boli sau obezitate ( off!! cati copii vezi in parc cu probleme de greutate, iar parintilor li se pare normal!!!)

Va zic, asa in mare, cam ce masuri am luat noi.
Am introdus legumele ca sursa principala de hrana ( pana acum trona carnea ). Am redus cantitatea de carne de pui ( vom manca o data pe saptamana ) si am crescut cantitatea de carne de vita ( rar mancam vita ). Mesele cu peste au ramas la fel ( incercam sa avem doua mese pe saptamana).
Mezeluri nu consumam deloc, dulciurile incerc sa le fac in casa ( cu toate ca nici zaharul nu e sanatos ), la fel si painea. Mai trebuie sa lucrez la asocierea alimentelor.
Am citit ca semintele sunt foarte sanatoase ( de in, de canepa) incerc sa le introduc in meniul nostru.

Pentru ca David e mai marisor, i-am putut explica necesitatea consumului de alimente sanatoase. A inteles si incearca sa fie cat mai cooperant la masa. Acesta e un lucru foarte bun, pentru ca el e un exemplu si pentru surioara. 

Printre cartile care m-au ajutat sa inteleg importanta alimentatiei sanatoase se afla si cartile scrise de profesorul Mencinicopschi.

Intrucat traim intr-o lume in care majoritatea alimentelor sunt modificate genetic, parintii au nevoie de informatii corecte despre nutritia copiilor.

Dr. Mencinicopschi a dat startul campaniei nationale "Parinti Altfel", dorind sa ofere informatii relevante si totodata sa educe parintii in ceea ce priveste nutritia copiilor.

Campania are ca suport informativ cartea "Parinti Altfel pentru copii de la -1 la 10 ani", dar si site-ul www.parintialtfel.ro, dedicat familiilor care vor sa adopte un stil de viata corect.

Nu e posibil ca micutii sa fie atat de bolnaviciosi, sa faca diabet de la 1 an sau 2, sa aiba probleme de inima, sa sufere de astm, sa raceasca tot timpul, sa aiba probleme psihice sau sa se urce pe pereti, in accese de isterie ( mai nou, asta se cheama ADHD).

In cartea Parinti Altfel veti gasi informatii utile privind perioada prenatala, ce stil de viata trebuie sa adopte viitorii parinti, ce se intampla in cele 9 luni de sarcina si cum trebuie sa se hraneasca viitoarea mamica in timpul sarcinii, dar si in timpul alaptarii. Mai puteti citi sfaturi privind alimentatia sugarului si a copilului peste 2 ani. Care sunt alimentele optime pentru inceputul diversificarii, dar si care sunt alimentele necesare  pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. La sfarsitul cartii veti gasi si un capitol cu retete, pe categorii de varsta.
Daca doriti aceasta carte o puteti cumpara de aici
Concurs

Puteti castiga aceasta carte, tot ce trebuie sa faceti e sa lasati un comentariu in care sa raspundeti la intrebarea: 
"Ce ai schimbat fata de cum te-au crescut parintii tai? Poveste-ne reteta ta cu care iti cresti copilul altfel."
Concursul incepe astazi si tine pana miercuri, 30 octombrie. Voi premia cel mai frumos raspuns. Castigatorul va fi tras la sorti si il voi anunta joi, 31 octombrie.

Later edit:  In urma discutiilor avute cu unii dintre cititori, am luat decizia de a alege castigatorul concursului folosind Random.

marți, 22 octombrie 2013

Activitati sperioase :)

Publicat de Roxana la 10/22/2013 11:35:00 a.m. 6 comentarii
De-a fantomele ne jucam in fiecare zi, aproape. Pentru copii e tare distractiv sa isi puna cearsaful in cap si sa se prefaca ca sunt fantome. Alearga prin casa, rad zgomotos (of, saracii vecini ).

Cand am facut borcanasul costumat, le-am promis ca vom mai face un felinar. Ei sunt fascinati de lumanari.
Am vazut o casuta bantuita pe net ( nu mai gasesc linkul). David a vrut neaparat sa facem si noi una asemanatoare.
Ne-am suflecat manecutele si ne-am pus pe treaba. A fost usor, pasii ne erau deja cunoscuti. Am refolosit carton de la o cutie, ziar si aracet.

Am facut schita proiectului, am masurat cartonul, l-am taiat si am asamblat casuta folosind tehnica papier mache ( ziar si aracet ).

Cand s-a uscat, David a  pictat geamurile. Am decorat casuta cu cateva fantome, un paianjen si doi monstruleti din castane.


Cand am pus lumanarile in interior si am stins becul, surpriza a fost pe masura. Tare mult le-a placut.


Si daca tot eram in zona aceasta de sarbatoare de Halloween ( apropo, nu tin la aceasta sarbatoare ce nu ne apartine, dar nici nu ma deranjeaza sa ne jucam si sa ne distram, folosind acest subiect) am mai facut cateva activitati.
Din plastilina am modelat o vrajitoare, o fantomita si, fara legatura cu subiectul, o centrala electrica ( v-am zis ca David e pasionat de electricitate, cum se produce curentul, cum ajunge la noi?)





Am citit si o carticica frumoasa cu Pixi:


Cu aceste activitati participam la concursul organizat de Bufnita Cea Inteleapta si Alexandra.


luni, 14 octombrie 2013

Borcanasul Costumat

Publicat de Roxana la 10/14/2013 05:14:00 p.m. 6 comentarii
"Borcanasul Costumat" e invitatia la concursul de Halloween, oferita de echipa HaiLaGradinita si Play Smart.
Am dat si noi curs invitatiei si iata ce ne-a iesit:


Am folosit un borcan obisnuit, cred ca am avut mustar in el :) David l-a pictat cu acrilice in interior.



Eu am avut de facut partea mai migaloasa. Am desenat si decupat o imagine foarte sperioasa...este, nu-i asa? :))

Am folosit hartie alba. Dupa ce am decupat modelul, l-am vopsit cu negru. Cand a fost uscat l-am lipit pe exteriorul borcanului cu aracet.

Am pus o lumanare in interior si gata felinarul nostru. Chiar e de mare efect!



Deja David si-a exprimat dorinta de a mai avea cateva modele :)

Inspiratia mea a venit de aici, intrati sa vedeti mai multe modele.


marți, 8 octombrie 2013

Copacei frumos mirositori - Handprint Art

Publicat de Roxana la 10/08/2013 03:52:00 p.m. 8 comentarii
Am facut deja o traditie ca in fiecare an sa ne facem cate o amintire frumoasa, folosind tehnica Handprint Art.
Vedem evolutia copiilor in fiecare an, cat au crescut. In plus, e si o provocare pentru mine,  incerc sa ma tin de o anumita tema: copacii. In timp, cand voi fi pus toate ideile in rama, voi avea nevoie de multa imaginatie :)

Anul trecut am facut acest tablou, inspirata fiind de alte mamici.

Anul acesta inspiratia a venit la o cana cu ceai :)  V-ati dat seama? Am folosit menta si teiul pentru a decora tablourile.

I-am ajutat pe copilasi sa-si faca amprenta manutei pe foia de desen.


Cu o pensula am aplicat aracet, peste care ei au presarat frunze de menta si flori de tei uscate.

David
Natalia
Cu manutele au presat bine, apoi le-am lasat la uscat.

David
Natalia
Dupa ce s-au uscat, am scuturat surplusul si le-am inramat. Asa arata tablourile noastre:

David
Natalia
Le-a placut mult de tot activitatea. A fost si o buna ocazie sa-i arat lui David ca menta e o planta si teiul un copac. Am servit si un ceai foarte aromat


Oare sa va arat cum a ajuns casa noastra dupa activitate? Nu as vrea sa va sperii :) Vina imi apartine...copiii mei sunt foarte inventivi si nu pot rezista rugamintilor de a-i lasa sa se joace si altfel decat le propun eu.
In acest caz, le-am dat cate o lingurita si recipiente pentru a gati. L-au hranit pe Elmo :)


Privind partea buna, pentru fetita a fost o excelenta activitate de transfer.


Va arat doar atat, aici doi pisoi s-au urcat pe masa. Ce e pe masa e si sub masa, la dezordine ma refer :)





The Weekly Kids Co-Op

miercuri, 2 octombrie 2013

Curatenie de toamna...la ferma

Publicat de Roxana la 10/02/2013 08:14:00 a.m. 6 comentarii
Am redescoperit plastilina, dupa ce a stat uitata cateva luni intr-o cutie. Daca tot a plecat vara, in amintirea ei, facem multa, dar multa inghetata...din plastilina, desigur.

Intr-o zi, am indraznit sa ies din sfera cofetariei si sa ma aventurez in aria agriculturii, mai exact le-am propus copiilor sa ne adunam toate jucariile care ne pot ajuta sa reproducem o ferma.
Din plastilina am modelat un copacel.


Pentru frunze am folosit seminte de dovleac, le-am colorat cu culori acrilice. Imi place foarte mult cum s-au colorat, din cauza grasimii culoarea nu a fost uniforma.


Tare mult le-a placut copiilor aceasta activitate. Au stat mai bine de o ora jucandu-se si chiar inventand propriile lor jocuri.
Copacelul Fetitei cu Fundite
Copacelul lui David
Am repetat culorile, am sortat.


Pentru transfer am folosit o penseta. Sincer, m-am gandit ca va fi o provocare pentru copii, insa nu au intampinat probleme :)

Atat de tare a batut vantul la ferma ca au cazut toate frunzele din copac. Le-am adunat cu matura si le-am incarcat in remorca tractorului.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez