marți, 22 octombrie 2013

Activitati sperioase :)

Publicat de Roxana la 10/22/2013 11:35:00 a.m.
De-a fantomele ne jucam in fiecare zi, aproape. Pentru copii e tare distractiv sa isi puna cearsaful in cap si sa se prefaca ca sunt fantome. Alearga prin casa, rad zgomotos (of, saracii vecini ).

Cand am facut borcanasul costumat, le-am promis ca vom mai face un felinar. Ei sunt fascinati de lumanari.
Am vazut o casuta bantuita pe net ( nu mai gasesc linkul). David a vrut neaparat sa facem si noi una asemanatoare.
Ne-am suflecat manecutele si ne-am pus pe treaba. A fost usor, pasii ne erau deja cunoscuti. Am refolosit carton de la o cutie, ziar si aracet.

Am facut schita proiectului, am masurat cartonul, l-am taiat si am asamblat casuta folosind tehnica papier mache ( ziar si aracet ).

Cand s-a uscat, David a  pictat geamurile. Am decorat casuta cu cateva fantome, un paianjen si doi monstruleti din castane.


Cand am pus lumanarile in interior si am stins becul, surpriza a fost pe masura. Tare mult le-a placut.


Si daca tot eram in zona aceasta de sarbatoare de Halloween ( apropo, nu tin la aceasta sarbatoare ce nu ne apartine, dar nici nu ma deranjeaza sa ne jucam si sa ne distram, folosind acest subiect) am mai facut cateva activitati.
Din plastilina am modelat o vrajitoare, o fantomita si, fara legatura cu subiectul, o centrala electrica ( v-am zis ca David e pasionat de electricitate, cum se produce curentul, cum ajunge la noi?)





Am citit si o carticica frumoasa cu Pixi:


Cu aceste activitati participam la concursul organizat de Bufnita Cea Inteleapta si Alexandra.


6 comentarii:

  1. Wow, sper sa castigati, casuta voastra e minunata! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata excelent! Mie insa nu imi prea reuseste taierea geamurilor/usilor in carton. Aveti o tehnica de impartasit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ferestrele si usile (si tot ce trebuie decupat) se fac inainte de a asambla casuta. Eu procedez astfel: prima data decupez peretii, pe urma masor si trasez ferestrele, apoi le decupez cu un cutter foarte ascutit, pun cartonul pe un tocator din lemn si ma ghidez cu ajutorul riglei. Abia dupa ce am decupat ferestrele montez casuta. Trebuie multa grija la decupat si multa rabdare :) Va multumesc pentru apreciere!

      Ștergere
  3. Imi place foarte mult cum ti-a iesit casuta. M-am inspirat si eu din postul tau si am facut lampa dintr-un borcan. Pentru ca nu am avut rabdare sa decupez hartie, l-am pictat de interior, iar in exterior am pictat tot cu acrilice un copac cu o bufnita si o panza de paianjeni :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez