luni, 10 februarie 2014

Pauza de...jucarii

Publicat de Roxana la 2/10/2014 12:27:00 p.m. 12 comentarii
Intrebari, intrebari... foarte multe intrebari se invart acum in capul meu.

Cand un copil are prea multe jucarii? Vi se pare firesc ca un copil sa nu mai primeasca jucarii din cauza ca are prea multe?Ce faci atunci cand jucariile raman "mici", nu mai cumperi altele pentru ca deja are prea multe?  

Jucariile au ajuns sa ne oboseasca fizic si psihic. Mi-am dat seama ca eu am o problema, nu ma pot desparti de ele. Sunt atasata emotional de fiecare in parte. Suna ciudat, nu? De obicei, copiii sunt cei care nu vor sa se desparta de jucariile lor.

In 4 ani si jumatate au tot intrat jucarii in casa si de iesit au iesit foarte putine. Copiii mei eu pretuit si au avut mereu grija de ele, asa incat nu am aruncat nicio jucarie stricata pentru ca nu a fost cazul. Toate jucariile au fost folosite la maxim, deci nu au ocupat spatiul degeaba...pana acum!

Acum observ ca jucariile au ajuns sa fie imprastiate prin casa, copiii nici nu le mai baga in seama. Imi dau seama ca si ei sunt coplesiti.
Am incercat si varianta "jucaria ascunsa o perioada devine noua", la noi nu a functionat.

Sa rezolv oarecum situatia am luat o hotarare: voi trimite jucariile in vacanta :) Ma gandesc ca timp de o luna sa nu mai avem jucarii in casa. Sunt convinsa ca voi avea surprize placute din partea copiilor mei. Sunt sigura ca imaginatia si creativitatea ii va ajuta sa compenseze lipsa lor, mai mult, cred ca aceasta pauza va fi benefica si pentru ei si pentru mine.

Cu aceasta ocazie vreau sa-mi descopar copiii, sa fiu mai aproape de ei, cu mintea limpede si relaxata.
Sa ne cautam pasiuni si sa le ajutam sa creasca.

Ce parere aveti? Ati incercat vreodata aceasta metoda?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez