miercuri, 13 mai 2015

Cum scapam de microbi - experiment

Publicat de Roxana la 5/13/2015 12:46:00 p.m.
Cred ca toti copilasii sunt "certati" mai mult sau mai putin cu apa si sapunul :) La noi regula de a spala mainile ori de cate ori venim de afara sau inainte de masa e sfanta.

David, care deja e mai mare, intelege si chiar i-a intrat in reflex acest obicei, insa Natalia mai uita cateodata ca avem si sapun.

Mai nou fuge la baie, da drumul la apa cat sa curga 5 secunde si ea e gata, cica s-a spalat. Daca o intreb imi spune ca da, ba chiar ca a folosit si sapun ( la ea a inceput perioada minciunelelor nevinovate ).

Ca sa le explic cat de important e sa folosim sapun de fiecare data cand spalam manutele si ca doar apa nu e suficienta, i-am invitat sa facem impreuna un experiment.

Am folosit:
- apa
- piper macinat
- detergent de vase
- doua degete din dotare :)

Ideea e foarte simpla, dar de mare efect.
Punem apa intr-un vas ( de preferat alb, fara alte desene ) si adaugam piper macinat ( pe post de microbi ).
Bagam varful unui deget in apa. Observam ce se intampla  ( nu se va intampla nimic, doar se va murdari degetul de piper).
Acum bagam varful unui deget in detergent de vase si apoi atingem suprafata apei. Se va produce o "magie", piperul va " fugi" din raza detergentului.
Efectul e Wow, care impresioneaza.

Ce invatam din acest experiment
Piperul macinat sunt microbii de pe mainile noastre. Vom scapa de microbi doar daca vom folosi sapun, altfel ei raman pe manutele noastre, chiar daca ne spalam cu apa.

Am atasat un filmulet sa vedeti exact cum decurge experimentul. Va recomand sa-l incercati. E o activitate perfecta de sarbatorit impreuna cu copiii, pe 15 mai, Ziua Internationala  a Familiei.


Ideea am preluat-o de aici

4 comentarii:

  1. foarte fain! Asta sigur probăm și noi :) Mai ales că și noi avem aceeași problemă :) Mulțumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragii de ei, nu prea inteleg de ce se face atat tam-tam cu spalatul pe maini :) Eu mereu le zic ca microbii sunt atat de mici ca nu se vad cu ochiul liber, chiar daca mainile par a fi curate, de fapt nu sunt. Pe de alta parte, nu vreau sa dau nici in extrema cealalta, sa devina spalatul pe maini o obsesie ( am vazut copilasi care erau ingroziti de microbii de pe manute si nu doreau sa se joace ) Cumva trebuie sa lasam si imunitatea sa-si faca treaba :) Pupici

      Ștergere
  2. Geniala ideea. Trebuie sa incerc si eu experimentul cu cea mica! Multumesc pentru sugestie.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez