marți, 19 noiembrie 2013

Mos Craciun si lumea sa fermecata

Publicat de Roxana la 11/19/2013 05:34:00 p.m.
Mos Craciun si lumea sa fermecata, scrisa de Rod Green si ilustrata de Jon Lucas si Carol Wright, 


O carte fantastica, de tip pop-up,  cu ilustratii extrem de frumoase si multe surprize ascunse pe fiecare pagina. Este o carte de colectie, cu o calitate a tiparului excelenta.

Din cate carti am vazut, aceasta mi se pare cea mai frumoasa carte de Craciun. E o adevarata enciclopedie despre Mos Craciun si lumea sa fermecata. 

Din primele pagini aflam ca Mos Craciun locuieste in Tinutul Arctic (dar noi stim deja asta, nu?) dar stiti ca la Polul Nord, oriunde te-ai intoarce, vei fi intotdeauna cu fata spre sud? Tot aici aflam de unde vine cuvantului "arctic" si ce animale traiesc in acest tinut inghetat si indepartat.


Singurile creaturi care cunosc secretul lui Mos Craciun sunt spiridusii. Cu ajutorul lor, Mos Craciun si-a construit o casuta fermecata, ca sa ajungi la ea trebuie sa treci prin poarta fermecata.

Chiar daca la Polul Nord e foarte, foarte frig si acolo traiesc oameni. Sunt eschimosii, care locuiesc in igluuri.


Spiridusii sunt creaturi fermecate, la fel ca zanele. Ei nu pot fi vazuti de oameni, insa sunt mana dreapta a Mosului.


Mos Craciun primeste milioane de scrisori, de la copiii din toata lumea. Ele ajung in Camera Scrisorilor unde sunt sortate de spiridusi si citite de Mos Craciun.


Tot aici, in Camera Scrisorilor, Mos Craciun ne arata cea mai frumoasa scrisoare primita.


Sunteti curiosi sa vedeti cum arata Atelierul lui Mos Craciun? E MARE, are sute de etaje! Aici spiridusii lucreaza intens zi si noapte, se opresc doar cand Mos Craciun da cate o petrecere :)


Pe sotia lui Mos Craciun o cheama Craciuneasa. Ea face cele mai bune prajituri si are grija sa le aminteasca spiridusilor si lui Mos Craciun ce trebuie sa faca. Chiar Mos Craciun recunoaste ca fara ajutorul ei nu ar reusi sa duca la bun sfarsit toate treburile.


Facem cunostinta cu renii Mosului:


Pana si Costumul lui Mos Craciun este unul fermecat, facut special de zane, din cele mai fine fire de paianjen.


Cartea mai are multe pagini extrem de interesante, va las pe voi sa le descoperiti :)

Recomand aceasta carte oricarui copil, de la cel mai mic la cel mai mare. Daca doriti sa o cumparati, aici o puteti gasi cu reducere.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez