vineri, 20 decembrie 2013

Mos Craciunul meu...Exista?!

Publicat de Roxana la 12/20/2013 09:41:00 a.m. 2 comentarii
O intrebare de care nu vom scapa, cu siguranta, cand in sufletelul copiilor nostri va incolti indoiala. Oare cum le putem raspunde astfel incat magia adusa de acest Personaj sa nu dispara si increderea copiilor in noi sa nu fie zdruncinata? Buna intrebare, nu-i asa?

Vreau sa va arat o carte ce ne poate ajuta sa deschidem acest subiect cu copiii nostri.


Mos Craciunul meu...Exista?!  Scrisa de o mamica, Nicoleta Calomfirescu, cardiolog de profesie, si ilustrata atat de frumos de fiica sa, Maria, de doar 9 anisori, aparuta la Editura Anima.

Titlul e si o intrebare, dar si o afirmatie, depinde de fiecare ce doreste sa aleaga. Povestea din carte poate fi povestea fiecaruia, inspirata fiind din viata reala.


 Fetita ochioasa si frumusica foc din poveste are o mare dilema, exista sau nu Mos Craciun?


Daca exista, atunci ar fi "foarte, foarte, foarte batran...poate cel mai vechi locuitor de pe planeta"
Daca nu exista, "ar insemna ca in curand, poate chiar anul viitor, nu va mai avea cadouri sub brad! Pfff, e un risc cam mare!"

Un vis sau poate o "calatorie magica" o ajuta pe fetita de 9 anisori sa gaseasca raspunsul la cea mai veche intrebare, poate la fel de veche ca si Mos Craciun:

"....Mos Craciun exista...e pretutindeni! El se naste in sufletul oricarui copil si traieste acolo chiar daca el devine adult, atata timp cat Mosul ne daruieste bucurie si noi ii daruim viata!"



Cartea e scrisa cu umor, textul curge usor iar ilustratiile sunt tare frumoase. Ideea de a face echipa, mama si fiica, pentru realizarea acestei carti, mi se pare fantastica! Stiu, din experienta, cat suflet pot pune copilasii in proiectele realizate de ei, de aceea consider ca aceasta carte e o comoara si un bun exemplu pentru toti parintii.


Daca doriti, cartea o puteti cumpara de aici10% din fondurile stranse din vanzarea cartii vor contribui la dezvoltarea site-ului www.cardioconsult.ro, pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare, certificat pentru corectitudinea informatiilor oferite.



miercuri, 11 decembrie 2013

Amprenta manutei - decoratiune Craciun

Publicat de Roxana la 12/11/2013 10:40:00 a.m. 6 comentarii
Dupa o idee vazuta aici am facut si noi o decoratiune de Craciun cu amprenta manutei. Imi place foarte mult cum a iesit!

manuta lui David nu e inca uscata bine

Aluatul se face foarte usor si se lucreaza usor cu el daca stiti cateva secrete. Eu m-am chinuit putin pana mi-am dat seama unde gresesc.
Chiar daca in reteta scrie clar ca aluatul trebuie sa aiba consistenta unui piure de cartofi, depinde foarte mult cat de moale mancati piureul :))

Ingrediente aluat:
- 400g  bicarbonat de sodiu
- 100g amidon porumb
- 250ml apa

Puneti ingredientele intr-o oala la foc mediu-mic. Amestecati cu o lingura pana ce compozitia se leaga si are consistenta unui piure de cartofi. Transferati aluatul intr-un bol si il acoperiti cu un prosopel, lasati sa se raceasca.
Aluatul se intareste la aer deci aveti grija sa nu-l lasati prea mult sa astepte.


Ca sa faceti ornamentul, formati o bila din aluat ce o aplatizati pe hartia de copt, fie cu mana, fie cu un sucitor. Formati un cerc suficient de gros si mare, sa incapa manuta copilului. Neaparat sa folositi hartie de copt, altfel cand se va usca se va lipi!!! Lasati sa se usuce pe hartia de copt!!


Daca doriti sa-l agatati in brad, ii puteti face doua gauri, cu ajutorul unui pai de baut. Aveti grija sa nu faceti gaurile prea aproape de margine!

Dureaza cam 24-48 de ore sa se usuce, depinde de grosimea aluatului, la temperatura camerei.

Amprenta Fetitei cu Fundite
Dupa uscare, ornamentul poate fi vopsit sau se poate aplica sclipici pe el.  Noi am folosit un lipici cu sclipici, dar se poate folosi foarte bine si lac de unghii cu sclipici sau sclipici pulbere (il puteti lipi cu aracet sau lipici lichid).

Amprenta lui David
Aluatul se poate folosi si ca alternativa la plastilina, mai adaugati in plus o lingura de ulei. Il puteti colora cu colorant alimentar. Se pastreaza moale mult timp daca il depozitati intr-o cutie ermetica.

Din aceste ingrediente am avut aluat suficient pentru amprentele ambilor copii si mi-a si ramas.

Ponturi:

1. Daca aluatul este sfaramicios si nu se poate lucra cu el, mai adaugati apa.
2. Daca aluatul s-a uscat si nu va place cum a iesit ornamentul sau vreti sa-l refolositi puneti apa peste aluat si amestecati.
3. Daca ati pus prea multa apa si e prea moale mai adaugati amidon sau puneti pe foc si fierbeti pana ajunge la consistenta unui piure de cartofi.
4. Daca e tare, aluatul va crapa cand veti lasa amprenta, aici exemplu nostru:

aluatul a fost mai tare si s-a crapat
5. Neaparat sa folositi hartie de copt!

Aici puteti vedea un tutorial video:


Spor la lucru!



miercuri, 4 decembrie 2013

Castigatorul concursului Mos Craciun

Publicat de Roxana la 12/04/2013 10:05:00 a.m. 1 comentarii

este.... Ramona Beldiman.

Felicitari, Ramona! Te rog sa-mi trimiti adresa ta, completand formularul de contact al blogului.
Premiul se revendica in 24 de ore.

Va multumesc din suflet pentru toate comentariile frumoase. Va doresc Sarbatori Fericite, pline de veselie si sanatate!

joi, 28 noiembrie 2013

Mos Craciun

Publicat de Roxana la 11/28/2013 05:38:00 p.m. 49 comentarii
Editura Cartea Copiilor mi-a lansat o provocare la care nu am putut rezista. Sa va povestesc o amintire frumoasa despre perioada Craciunului.

Cea mai veche amintire a mea e despre Mos Craciun, cred ca aveam in jur de 4 ani. Nu l-am vazut niciodata, dar mult timp am crezut ca exista.


Cand eram mici, mici, Mos Craciun aducea bradul si ne punea cadourile sub perna. Ne culcam seara si dimineata gaseam bradul impodobit iar sub perna doua portocale, bombonele si poate ceva jucarioara.


Si acum, daca inchid ochii simt miros de portocala ( doar la Craciun mancam ) si mereu mirosul de portocala ma duce inapoi in copilarie.


Cand am mai crescut, Mosul s-a razgandit si ne-a lasat noua bucuria de a impodobi bradutul. A fost traditia familiei pana ce noi, copiii, am plecat la casele noastre. In seara de Ajun, impreuna cu tata, impodobeam bradutul si casa cu lumini iar mama gatea cele mai gustoase mancaruri.


Multi ani, am avut un catel ce iubea Craciunul la fel de mult ca si noi. Cand vedea ca impodobim bradul era extrem de bucuros. Noaptea cand mergeam la culcare, el se furisa si cu labutele reusea sa deschida usa si fura bombonelele din brad. Va dati seama ca nu era singurul hot, si noi dadeam tarcoale bradului.

Mama ne tot certa ca mancam toate bomboanele, asa ca am fost nevoite sa gasim o solutie. Mergeam si furam doar bomboanele, lasand ambalajul sa atarne in pom. Aveam mare grija sa nu deformam ambalajul. Era o adevarata tehnica :)

Cand am descoperit ca nu exista Mos Craciun am fost extrem de dezamagita. Nu retin exact varsta cand am gasit ascuns, intr-un dulap, cadoul ce urma sa ni-l aduca Mosul. Atunci, nu i-am zis nimic mamei. Multi ani m-am prefacut ca nu stiu adevarul. Am preferat sa raman in lumea de basm a lui Mos Craciun, nu eram pregatita sa ies din lumea lui magica.


In acea perioada nu prea se gaseau carti cu Mos Craciun. Acum, in schimb, nu stii ce sa alegi :) Pentru ca eu nu ma pot hotari si pentru ca imi este atat de draga aceasta sarbatoare, le-am pregatit copiilor mei 24 de carti cu tema Craciunul. Cate o carte pe zi.


Cartea Mos Craciun, scrisa de Mauri Kunnas, aparuta la Editura Cartea Copiilor e una din preferatele mele.




Ilustratiile sunt tare frumoase si pline de detalii, unele chiar haioase. De fapt, povestea in sine e scrisa pe un ton haios si foarte "pamantean". Textul e putin si usor de urmarit.





"Autorul, originar chiar din Finlanda, îl descrie pe Moş Crăciun aşa cum nimeni nu l-a mai descris niciodată. Are pantalonii peticiţi de soţia lui, pentru că adesea şi-i agaţă în atelierul de jucării, pretinde că este pasionat de pescuit, dar de fapt pleacă fără undiţă şi trage un pui de somn în barcă, iar înainte să plece cu darurile către copii, îşi dă cu o cremă antireumatică foarte puternică, pentru a rezista o noapte întreagă în frig.


Moş Crăciun locuieşte alături de familiile de spiriduşi într-un sat cu căsuţe roşii, la poalele muntelui Korvatunturi din Laponia finlandeză. Nu există nici un drum spre acest sătuc misterios, aşa că scrisorile copiilor sunt aduse cu un avion special al poştei.

Moș Crăciun, de Mauri Kunnas

Despre spiriduşi se spune că ar fi vechi spirite ocrotitoare ale caselor şi ale pădurilor, retrase, cu timpul, din oraşele mari şi stabilite în satul moşului. Hărnicia lor poate fi egalată doar de buna dispoziţie de care dau dovadă în fiecare zi. După ce mănâncă de dimineaţă orezul cu lapte pregătit de nevasta lui Moş Crăciun, muncesc cât e ziua de lungă în atelierele de tâmplărie, vopsitorie, croitorie, mecanică sau ceramică.


 Naturaleţea şi simplitatea sunt elementele ce domină cartea. Deşi sunt investiţi de tradiţie cu puteri magice şi cu o doză de solemnitate, Mauri Kunnas prezintă un Moş Crăciun şi o mulţime de spiriduşi absolut fireşti, ce impresionează prin însăşi simplitatea lor: au copii care merg la şcoala din sat, muncesc cu dăruire, iar seara se joacă sau citesc o carte, fac saună după ce se întorc frânţi de oboseală de la împărţirea darurilor şi merg la biserică în dimineaţa de Crăciun."

Daca doriti cartea, o puteti cumpara de aici.

Pentru ca Sarbatorile de iarna sunt pline de surprize, avem si noi una.

DAR de la... MOS CRACIUN

In acest caz, Mos Craciun va fi blogul "Mami, joaca-te cu mine" cu sprijinul spriridusilor de la Editura Cartea Copiilor.
Puteti castiga cartea Mos Craciun, scrisa de Mauri Kunnas. Pentru a va inscrie la concurs, lasati un comentariu la aceasta postare.
Inscrierea incepe azi si se termina in 3 decembrie. Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti si va fi anuntat in 4 decembrie.








marți, 26 noiembrie 2013

Calendar de Advent

Publicat de Roxana la 11/26/2013 06:12:00 p.m. 9 comentarii
Mai sunt cateva zile si intram oficial in atmosfera magica a Sarbatorilor! Imi doresc ca sarbatorile din acest an sa fie deosebite. David a ajuns la varsta la care i se cimenteaza primele amintiri. Acum putem pune bazele unor frumoase obiceiuri, care sa se pastreze ani la randul [ se stie ca copiilor le place repetitia :)]

Asteptam cu nerabdare aprinderea beculetelor pe strada, prima ninsoare ( aseara eram pe punctul de a ne bucura de primii fulgi ), sa citim carti despre Mos Craciun si despre Iisus, sa ascultam colinde, sa ne jucam in zapada, sa facem felicitari pentru cei dragi, sa facem prajiturele.

Incepand cu data de 1 Decembrie vom folosi un Calendar de Advent, care ne va ajuta sa numaram zilele pana la Craciun.

Calendarul l-am cosntruit noi, din cutiute de chibrituri. Mi-am dorit un calendar care sa ne arate/invete ce e de fapt Craciunul. E prima data cand voi vorbi cu copiii despre Dumnezeu, la modul serios.


Figurinele le-am modelat din pasta polimerica.


Cutiutele sunt zilele ramase pana la Craciun. In fiecare zi vom deschide cate o cutiuta. In cutiuta vom gasi un biletel cu indicatii.

Indicatiile pot fi:
- activitati practice ( vom face felicitari sau cadouri pentru cei dragi )
- sa citim o carte de Craciun
- sa facem prajituri
- sa ascultam colinde
- sa sortam si donam din jucarii
- sa ne uitam la filme ( ex. Home Alone )
- sa mergem sa privim beculetele

Idei sunt multe, cel putin 24 :) Inca nu am pus biletelele in casuta lor, sunt in lucru, sper sa le termin pana pe 1.
Mai am si de adunat materialele necesare. Cu cartile am rezolvat si sunt extrem de fericita. Mi-am dorit cate o carte pe zi cu tema Craciunul sau Iarna.






marți, 19 noiembrie 2013

Mos Craciun si lumea sa fermecata

Publicat de Roxana la 11/19/2013 05:34:00 p.m. 0 comentarii
Mos Craciun si lumea sa fermecata, scrisa de Rod Green si ilustrata de Jon Lucas si Carol Wright, 


O carte fantastica, de tip pop-up,  cu ilustratii extrem de frumoase si multe surprize ascunse pe fiecare pagina. Este o carte de colectie, cu o calitate a tiparului excelenta.

Din cate carti am vazut, aceasta mi se pare cea mai frumoasa carte de Craciun. E o adevarata enciclopedie despre Mos Craciun si lumea sa fermecata. 

Din primele pagini aflam ca Mos Craciun locuieste in Tinutul Arctic (dar noi stim deja asta, nu?) dar stiti ca la Polul Nord, oriunde te-ai intoarce, vei fi intotdeauna cu fata spre sud? Tot aici aflam de unde vine cuvantului "arctic" si ce animale traiesc in acest tinut inghetat si indepartat.


Singurile creaturi care cunosc secretul lui Mos Craciun sunt spiridusii. Cu ajutorul lor, Mos Craciun si-a construit o casuta fermecata, ca sa ajungi la ea trebuie sa treci prin poarta fermecata.

Chiar daca la Polul Nord e foarte, foarte frig si acolo traiesc oameni. Sunt eschimosii, care locuiesc in igluuri.


Spiridusii sunt creaturi fermecate, la fel ca zanele. Ei nu pot fi vazuti de oameni, insa sunt mana dreapta a Mosului.


Mos Craciun primeste milioane de scrisori, de la copiii din toata lumea. Ele ajung in Camera Scrisorilor unde sunt sortate de spiridusi si citite de Mos Craciun.


Tot aici, in Camera Scrisorilor, Mos Craciun ne arata cea mai frumoasa scrisoare primita.


Sunteti curiosi sa vedeti cum arata Atelierul lui Mos Craciun? E MARE, are sute de etaje! Aici spiridusii lucreaza intens zi si noapte, se opresc doar cand Mos Craciun da cate o petrecere :)


Pe sotia lui Mos Craciun o cheama Craciuneasa. Ea face cele mai bune prajituri si are grija sa le aminteasca spiridusilor si lui Mos Craciun ce trebuie sa faca. Chiar Mos Craciun recunoaste ca fara ajutorul ei nu ar reusi sa duca la bun sfarsit toate treburile.


Facem cunostinta cu renii Mosului:


Pana si Costumul lui Mos Craciun este unul fermecat, facut special de zane, din cele mai fine fire de paianjen.


Cartea mai are multe pagini extrem de interesante, va las pe voi sa le descoperiti :)

Recomand aceasta carte oricarui copil, de la cel mai mic la cel mai mare. Daca doriti sa o cumparati, aici o puteti gasi cu reducere.



marți, 12 noiembrie 2013

Scrisori catre Mos Craciun

Publicat de Roxana la 11/12/2013 03:11:00 p.m. 1 comentarii
Sunt mai copil decat un copil. Astept cu nerabdare luna decembrie. Daca ar fi dupa mine, as intra de pe acum in atmosfera magica a Sarbatorilor de Iarna, noroc de tati ca ma mai tempereaza, pe motiv ca e prea devreme. Dar e tare greu sa am rabdare. Mai trag cate un ochi in cutia magica, unde stau ascunse multe carti frumoase, pregatite special pentru luna decembrie.

O parte din carti le avem de anul trecut, dar avem si multe carti noi.

Scrisori catre Mos Craciun,  nu e o simpla carte, e un set extrem de interesant, aparut la editura Prut.
Ambalat intr-o cutie rosie, setul contine o adevarata comoara: o carte frumos ilustrata si cu o poveste extrem de dragalasa, despre un baietel, Mihaita, ce trimite si primeste scrisori magice.


Va intrebati cu cine corespondeaza Mihaita? Chiar cu Mos Craciun :)


Mos Craciun primeste multe scrisori, dar scrisoarea lui Mihaita ii atrage atentia. Baietelul il intreaba pe Mos ce isi doreste de Craciun.


Mos Craciun ii raspunde lui Mihaita la scrisori prin intermediul Postei Spiridusilor.


Povestea lui Mihaita poate fi povestea copiilor nostri. Setul ne vine in ajutor, oferindu-ne unelete necesare.
Avem tot ce ne trebuie pentru a incepe corespondenta cu Mos Craciun: 10 foi de scris, frumos decorate, 10 plicuri, o foaie cu abtibilduri stralucitoare, 6 sabloane, 6 carti postale, un pix, un creion si o radiera.


Va recomand acest set, chiar aduce magia in casa noastra, pentru ca Mos Craciun inca mai primeste scrisori postale :)

Setul il puteti achizitiona de aici.

Daca doriti sa vedeti si alte recomandari de carti pentru Craciun, intrati aici.

joi, 7 noiembrie 2013

Carti de Craciun

Publicat de Roxana la 11/07/2013 11:39:00 a.m. 5 comentarii
Imediat vine luna Decembrie, incepe iarna si odata cu ea ne bat la usa Sarbatorile.
Anul acesta imi doresc ca toata luna Decembrie sa citim povesti destinate iernii si  Craciunului.

Cu ajutorul acestor minunate carti sa pasim incet in atmosfera magica a Sarbatorilor de Iarna.

Pentru ca stiu ca multi parinti cauta recomandari de carti frumoase, m-am gandit sa deschid o colectie de carti pentru Craciun.

Sursa foto
Daca aveti recomandari de carti de iarna sau cu tema Craciunul, va invit sa adaugati linkurile in Colectie.

joi, 31 octombrie 2013

Parinti Altfel - castigatorul concursului

Publicat de Roxana la 10/31/2013 02:59:00 p.m. 2 comentarii
Cartea "Parinti Altfel" scrisa de dr. Mencinicopschi va merge la .....Irina (copilariefericita)
Felicitari!!! Astept un e-mail cu datele personale.

Multumesc sponsorului pentru acest concurs si tuturor celor care au participat.

miercuri, 23 octombrie 2013

Parinti Altfel

Publicat de Roxana la 10/23/2013 04:10:00 p.m. 19 comentarii
Pana sa raman insarcinata nu prea ma interesa alimentatia sanatoasa, consumam produse de tip fast-food, beam sucuri,etc. Lucrurile s-au schimbat odata cu diversificarea lui David. 
Atunci am inceput sa citesc carti despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa.

O ajut pe mami sa faca paine :)


Am inceput diversificarea in forta cu legume, fructe si carnita, preparate la abur. Eram foarte fericita ca David nu e mofturos si mananca orice ii dau. Din pacate, nu a durat mult aceasta bucurie. Ceva s-a intamplat, David a inceput sa refuze unele alimentele. Asa am ajuns la o lista foarte restransa de mancaruri care le accepta. 
Cu fetita am procedat la fel, doar ca ea e mai mancacioasa si se lasa mai usor convinsa.
Unde am gresit? In primul rand, noi nu am fost un exemplu pentru ei. Cum sa manance copiii broccoli daca noi, parintii, nu mancam! 
De curand, ne-am dat seama ca trebuie sa luam atitudine. Sa facem tot posibilul sa mancam cu totii cat mai sanatos. 

Nu vrem ca copiii nostri sa fie predispusi la diferite boli sau obezitate ( off!! cati copii vezi in parc cu probleme de greutate, iar parintilor li se pare normal!!!)

Va zic, asa in mare, cam ce masuri am luat noi.
Am introdus legumele ca sursa principala de hrana ( pana acum trona carnea ). Am redus cantitatea de carne de pui ( vom manca o data pe saptamana ) si am crescut cantitatea de carne de vita ( rar mancam vita ). Mesele cu peste au ramas la fel ( incercam sa avem doua mese pe saptamana).
Mezeluri nu consumam deloc, dulciurile incerc sa le fac in casa ( cu toate ca nici zaharul nu e sanatos ), la fel si painea. Mai trebuie sa lucrez la asocierea alimentelor.
Am citit ca semintele sunt foarte sanatoase ( de in, de canepa) incerc sa le introduc in meniul nostru.

Pentru ca David e mai marisor, i-am putut explica necesitatea consumului de alimente sanatoase. A inteles si incearca sa fie cat mai cooperant la masa. Acesta e un lucru foarte bun, pentru ca el e un exemplu si pentru surioara. 

Printre cartile care m-au ajutat sa inteleg importanta alimentatiei sanatoase se afla si cartile scrise de profesorul Mencinicopschi.

Intrucat traim intr-o lume in care majoritatea alimentelor sunt modificate genetic, parintii au nevoie de informatii corecte despre nutritia copiilor.

Dr. Mencinicopschi a dat startul campaniei nationale "Parinti Altfel", dorind sa ofere informatii relevante si totodata sa educe parintii in ceea ce priveste nutritia copiilor.

Campania are ca suport informativ cartea "Parinti Altfel pentru copii de la -1 la 10 ani", dar si site-ul www.parintialtfel.ro, dedicat familiilor care vor sa adopte un stil de viata corect.

Nu e posibil ca micutii sa fie atat de bolnaviciosi, sa faca diabet de la 1 an sau 2, sa aiba probleme de inima, sa sufere de astm, sa raceasca tot timpul, sa aiba probleme psihice sau sa se urce pe pereti, in accese de isterie ( mai nou, asta se cheama ADHD).

In cartea Parinti Altfel veti gasi informatii utile privind perioada prenatala, ce stil de viata trebuie sa adopte viitorii parinti, ce se intampla in cele 9 luni de sarcina si cum trebuie sa se hraneasca viitoarea mamica in timpul sarcinii, dar si in timpul alaptarii. Mai puteti citi sfaturi privind alimentatia sugarului si a copilului peste 2 ani. Care sunt alimentele optime pentru inceputul diversificarii, dar si care sunt alimentele necesare  pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. La sfarsitul cartii veti gasi si un capitol cu retete, pe categorii de varsta.
Daca doriti aceasta carte o puteti cumpara de aici
Concurs

Puteti castiga aceasta carte, tot ce trebuie sa faceti e sa lasati un comentariu in care sa raspundeti la intrebarea: 
"Ce ai schimbat fata de cum te-au crescut parintii tai? Poveste-ne reteta ta cu care iti cresti copilul altfel."
Concursul incepe astazi si tine pana miercuri, 30 octombrie. Voi premia cel mai frumos raspuns. Castigatorul va fi tras la sorti si il voi anunta joi, 31 octombrie.

Later edit:  In urma discutiilor avute cu unii dintre cititori, am luat decizia de a alege castigatorul concursului folosind Random.

marți, 22 octombrie 2013

Activitati sperioase :)

Publicat de Roxana la 10/22/2013 11:35:00 a.m. 6 comentarii
De-a fantomele ne jucam in fiecare zi, aproape. Pentru copii e tare distractiv sa isi puna cearsaful in cap si sa se prefaca ca sunt fantome. Alearga prin casa, rad zgomotos (of, saracii vecini ).

Cand am facut borcanasul costumat, le-am promis ca vom mai face un felinar. Ei sunt fascinati de lumanari.
Am vazut o casuta bantuita pe net ( nu mai gasesc linkul). David a vrut neaparat sa facem si noi una asemanatoare.
Ne-am suflecat manecutele si ne-am pus pe treaba. A fost usor, pasii ne erau deja cunoscuti. Am refolosit carton de la o cutie, ziar si aracet.

Am facut schita proiectului, am masurat cartonul, l-am taiat si am asamblat casuta folosind tehnica papier mache ( ziar si aracet ).

Cand s-a uscat, David a  pictat geamurile. Am decorat casuta cu cateva fantome, un paianjen si doi monstruleti din castane.


Cand am pus lumanarile in interior si am stins becul, surpriza a fost pe masura. Tare mult le-a placut.


Si daca tot eram in zona aceasta de sarbatoare de Halloween ( apropo, nu tin la aceasta sarbatoare ce nu ne apartine, dar nici nu ma deranjeaza sa ne jucam si sa ne distram, folosind acest subiect) am mai facut cateva activitati.
Din plastilina am modelat o vrajitoare, o fantomita si, fara legatura cu subiectul, o centrala electrica ( v-am zis ca David e pasionat de electricitate, cum se produce curentul, cum ajunge la noi?)





Am citit si o carticica frumoasa cu Pixi:


Cu aceste activitati participam la concursul organizat de Bufnita Cea Inteleapta si Alexandra.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez