vineri, 17 februarie 2012

Cartoane si agrafe

Publicat de Roxana la 2/17/2012 10:13:00 a.m.
Pentru aceasta activitate am folosit:

-agrafe de birou colorate
-cartoane colorate

Am taiat cartoanele in patrate si le-am pus intr-un cosulet. Am luat cate 4 agrafe din fiecare culoare si le-am pus intr-un bol.
Initial, David a trebuit sa sorteze agrafele in functie de culoare ( o activitate ce nu mai necesita explicatii, cand vede o gramada colorata instinctiv o sorteaza), apoi sa puna pe fiecare cartonas cate 4 agrafe, de aceeasi culoare cu cartonul, cate o agrafa pe fiecare latura a patratului.

Pont: ca sa-i ajutati pe micuti sa se descurce mai usor cu pusul agrafei, puteti trage putin de agrafa, ca sa intre mai usor pe carton.
Cand am facut activitatea prima data, nu m-am gandit sa fac asta si David a facut un cartonas apoi si-a pierdut interesul, devenise frustrant, ca nu putea pune agrafele. Spre seara, cand a venit tata acasa, David a avut rabdare sa le faca pe toate, ba chiar a invatat cum sa traga de agrafa ca sa intre mai usor pe foaie.

Este o activitate ce necesita multa concentrare si rabdare. Dezvolta coordonare ochi-mana, motricitatea fina, dexteritatea.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez