luni, 14 ianuarie 2013

Casuta papusi

Publicat de Roxana la 1/14/2013 12:14:00 p.m.
Va spuneam saptamana trecuta pe pagina de facebook ca lucram de zor la un proiect. Daca initial, am crezut ca va dura cel mult o zi, poate doua, s-a dovedit ca ma insel. Deja a trecut aproape o saptamana si casuta noastra inca nu e gata.

Proiecul e o casuta mare, mare pentru papusi, in totalitate construita din materiale reciclate.



Chiar daca inca nu e gata, vreau sa va arat si voua casuta noastra. Noi suntem foarte incantati de ea. M-am gandit ca, copilasii mei vor fi fericiti sa aiba o casuta, dar nu mi-am inchipuit ca fericirea poate fi asa de mare! Reactia lor ma face sa topai prin casa de bucurie. Mi se umple inima de dragoste privindu-i jucandu-se cu ea.


Cand am inceput sa lucram la casuta, in primele zile am lucrat impreuna cu David. Amandoi, cot la cot, am masurat, am taiat, am lipit. In urmatoarele zile, nu am mai avut timp sa lucram ziua si am lucrat doar eu, pe timpul noptii, pana la 5 dimineata :)

Casuta e din carton reciclat, intarit cu aracet si ziare, folosind tehnica papier mache.  Mobilierul e facut tot de mine.
In urmatoarele zile, voi reveni cu tutoriale pentru fiecare in parte. Imi trebuie putin timp sa prelucrez pozele si sa scriu.

Un dormitor

Bucatarie

Casuta e facuta in oglinda, despartita de un perete. Are 2 apartamente cu 4 camere :) Am vrut ca fiecare copil sa aiba casuta lui, dar si posibilitatea de a se vizita unul pe celalalt daca doresc, folosind usa.
Am facut atat ferestre simple, dar si cu obloane.
Casuta va fi iluminata, pentru asta avem nevoie de ajutorul lui tati, care va face instalatia sa functioneze, inclusiv sa puna intrerupatoare in fiecare camera.

Ce am reusit sa decorez pana acum e dormitorul si bucataria, si acestea partial, pentru ca mai am de adaugat detalii, gen vaza cu flori pe masa, dulap in dormitor, tablouri pe pereti, cos cu fructe, etc. Toate acestea sunt cerinta lui David, asa cum a fost si frigiderul sa aiba congelator :)








25 de comentarii:

  1. Wow, Roxana! Este cel mai frumos proiect pe care l-am vazut vreodata - sunt atat de impresionata, nici nu am cuvinte.
    Te felicit din tot sufletul, casuta este deja o bijuterie!!!!!!
    Iti urez mult spor si va imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim din suflet, Camelia! E cel mai mare proiect la care am lucrat :) Mai am mult de lucru la ea. In fiecare zi ma intreaba David cand e gata :) Si noi va imbratisam, cu drag!

      Ștergere
  2. Masca! Am ramas masca! Ca si Camelia, nu pot spune decat ca e o bijuterie- ma fascineaza atentia pentru detalii, tapetul :), totul!FElicitari din toata inima

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, Raluca! Multumesc pentru apreciere! Detaliile vor fi si mai multe, la sfarsit, cand va fi gata casuta. Pupici.

      Ștergere
  3. Felicitari! Arata senzational!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari!
    Un proiect superb!
    Se vede ca ati lucrat in echipa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari! chiar ai putea jura ca e cumparata!
    Spor la joaca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, multumesc! Mi-am dorit o casuta cat mai aproape de realitate, in miniatura. Ma bucur nespus ca am reusit acest lucru :)
      Uite, iti lansez invitatia, cand va fi gata, va astept la noi, sa ne jucam impreuna. Sigur fetita mea se va intelege de minune cu baietelul tau :)Va pup

      Ștergere
  6. Proiectul vostru e impresionant! De pe-acum arata grozav, abia astept sa vad cum va creste si se va finisa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e un proiect imens, peste asteptarile mele :) Si eu sunt nerabdatoare sa-l termin, insa m-a cam ajuns oboseala si nu mai pot lucra noaptea :( Aseara am clacat. Of, si David atat e de nerabdator sa termin, nu stiu cum sa ma impart :(

      Ștergere
  7. E superba! Si eu m-as juca cu o astfel de casuta. Abia astept sa vad tutorialele. Ce fel de aracet ai folosit pentru papier mache?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valentina, daca ma crezi, aceasta casuta e si pentru copilul din mine :)
      Din pacate, nu mai am cutiile. A intrat foarte mult aracet, cred ca vreo 3 kg. Initial am luat o cutie de 500g si desigur ca nu mi-a ajuns nici macar sa lipesc peretii toti :))) chiar daca l-am diluat.
      Ultima cutie de aracet, care o folosesc acum e Coramet, producator Holchim.

      Ștergere
    2. Adica ai folosit aracet pentru constructii? Ma gandeam ca e bun doar cel pentru crafturi, dar ala e cam scump.

      Ștergere
  8. Roxana, e uimitor!!! O vreme am vrut sa fac si eu ceva de genul dar am lasat-o balta, imi imaginam cum s-ar lasa fetita pe ea si ar face-o tandari. Ideea ta de a-l intari e extraordinara. Sunt atat de impresionata! Daca imi vei spune ca nu se distruge si ca e solida nu o sa mai stau pe ganduri .
    Sincere felicitari pentru proiect!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Melly, iti garantez ca nu se strica! E foarte rezistenta. Am bagat 3 kg de aracet si nu mai stiu cate ziare :) Si eu am insistat pe partea asta, am vrut sa fiu sigura ca nu pierd degeaba timpul cu constructia, sa nu se strice repede. Eu zic ca are viata lunga. Mai fragile, dar nu pentru David, ci pentru fetita, sunt accesoriile din casa. Fetita e inca micuta si nu stie cat sa stranga si ce sa nu traga :)

      Ștergere
  9. ;)Superba casuta, imi place foarte mult ca esti asa atenta la detalii..astept sa o vad finalizata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Este superba!Am facut si eu candva o casuta de carton pt. fetita mea .Dar asta este pur si simplu minunata.Uite o sa incep si eu una.Dar este nevoie de mai multe yile sa faci asa ceva.Inseamna si o economie la bani, pt ca o casuta de lemn , pt papusi, de cumparat cred ca este in jur de 2oo lei.Una mica, cele din plastic sunt ceva mai ieftine.Bravo..o sa mai vin aici, pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  11. oau! m-ai dat gata!!! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Super! Pe http://momentesipareri.blogspot.ro/2011/04/cum-sa-facem-o-casuta.html găsești tutorialul căsuțelor pe care le făceam anul trecut (acum sunt într-a cincea). Iar pe http://momentesipareri.blogspot.ro/2011/01/casuta-jucariilor.html găsești pozele.
    Te aștept cu tot cu răspuns! ;D
    Te pupic, Roxi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumos Roxana mai lasat masca nu mai am cuvinte , casuta de papusi e minunata si cred ca muncesti mult la ea spor la treaba si te felicit !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez