miercuri, 26 septembrie 2012

Joaca cu frisca - activitate senzoriala

Publicat de Roxana la 9/26/2012 02:21:00 p.m. 4 comentarii
Cu ceva timp in urma, am facut aceasta activitate senzoriala cu David, dar am folosit spuma de ras.  A fost foarte interesant pentru el sa-si plimbe manutele prin spuma, apoi sa o coloreze, sa amestece culorile. Poze nu am sa va arat, ce succes a avut activitatea, trebuie sa ma credeti pe cuvant.

In timp ce ii dadeam fetitei sa pape, m-am gandit ca ar fi o experienta interesanta si pentru ea, doar ca ei nu-i puteam da spuma de ras sa se joace pentru ca,  inca mai are curiozitatea de a gusta cam tot ce ii trece prin manute.


Deci, trebuia sa gasesc un inlocuitor spumei de ras, cu aceeasi textura dar sa fie comestibil. M-am gandit ca frisca se potriveste perfect.  Aveam doua plicuri de praf de frisca, am pus lapte si am batut cu mixerul. Compozitia am separat-o in trei, o parte am lasat-o alba, alta am colorat-o cu rosu si cealalta cu albastru. Am folosit colorant alimentar.


I-am pus pe masuta frisca si am indemnat-o sa-si bage manute in ea. La inceput a fost foarte rezervata, nu intelegea ce se intampla, a pus manuta, dar parca nu voia sa se murdareasca. I-am dat o lingurita si un castronel si i-am aratat cum sa transfere frisca de pe masa in castronel. Atunci a prins curaj si s-a jucat pana ce s-a plictisit.

Cel mai mult i-a placut cum se simte frisca in manute. A tot inchis si deschis pumnul.

Eu m-am bucurat ca nu a mai fost curioasa sa bage in gurita. Nu i-am zis ca nu are voie sa duca la gurita, sa nu o derutez pe viitor.

A fost si o buna ocazie de a-i introduce primele culori.

Eu zic ca merita sa incercati cu micutii vostri aceasta activitate.

Activitati dupa gradinita

Publicat de Roxana la 9/26/2012 01:41:00 p.m. 1 comentarii
Iata-ne si in a doua saptamana de gradinita. Am inceput cu veselie si nerabdare. Suntem foarte fericiti ca lui David ii place in colectivitate.

Activitati educative nu prea am mai facut cu David, m-am gandit sa nu-l obosesc seara cand ajunge acasa. Pentru un copilas de varsta lui, agitatia si galagia de la gradinita poate fi foarte obositoare.

Insa, surpriza!! David mi-a cerut sa facem joculete. Cum nu am putut face altceva decat sa ma conformez, am scos din dulap gentuta ( busy bag ) special pregatita pentru astfel de momente.

L-am lasat pe el sa aleaga cu ce vrea sa se joace. A ales sa grupeze pe marimi animalutele de la zoo.

Am povestit despre animalute, unde traiesc ele, ce mananca.

Apoi a sortat si construit un turnulet 2D, il gasiti aici.


Am trecut in bucatarie, unde m-a ajutat cu taiatul castravetilor murati. Pentru a taia a folosit un cutit de friptura. A curatat si morcovi, pe care, ca un iepuras, ront-ront i-a mancat.



Dupa ce am mancat a vrut sa pictam, ii place tare mult sa picteze. Iar inainte de nani, am citit cartea cu Pinochio, primita de la bunicii paterni.


marți, 25 septembrie 2012

Fotografii de scos - oferta 0.19 lei!

Publicat de Roxana la 9/25/2012 12:09:00 p.m. 13 comentarii
De ceva timp, mi-am propus sa sortez si sa scot fotografiile digitale ale copiilor pe hartie.
Dar gandul ca am mii de fotografii ce trebuie sortate, imi da fiori si ma oboseste. 

Duminica, am vazut in Carrefour borna unde se pot procesa fotografii, si mare mi-a fost surpriza sa vad ca au o promotie foarte buna.
Doar 0,19 lei fotografia format 10*13!!!  Promotia e valabila pana pe 26 septembrie. Eu zic ca mai putin de atat nu se poate, asta mi-a dat curaj sa ma apuc de treaba. N-as vrea sa ratez aceasta promotie. E aproape gratis!

Sursa foto

Comanda o puteti trimite online sau sa lasati Cd-ul cu poze la magazinul Carrefour. 

Cititi aici mai multe detalii.

vineri, 21 septembrie 2012

Bun venit gradinita!

Publicat de Roxana la 9/21/2012 01:18:00 p.m. 16 comentarii
Prima zi de gradinita... Am asteptat acest moment cu multe emotii, inima stransa dar si cu nerabdare.



Am amanat sa va scriu impresiile pana acum pentru ca am vrut sa stiu exact cum merge acomodarea. Deja va pot impartasi cateva sfaturi, ce la noi au functionat.

Pregatirea pentru gradinita am inceput-o cu multe luni inainte. Fac o observatie: noi mereu am discutat cu David ca si cu un om mare, intotdeauna ii explicam tot ce facem, de ce facem, i-am cerut parerea, i-am dat voie sa aleaga. Sa stiti ca e foarte important pentru un copil sa-i arati ca poti avea incredere in el, sa vada ca si parerea lui conteaza, sa fie implicat in orice activitate.

Da, e un copil, dar sa nu va mire capacitatea lui de a intelege, chiar daca pe moment nu va arata acest lucru. Veti ramane surprinsi in ce ipostaze se pot arata roadele acestei educatii "pe picior de egalitate".

David stie ca oamenii merg la serviciu ca sa aiba bani sa isi cumpere mancare, hainute, sa plateasca casa, masina, etc. Copiii merg la gradinita, apoi la scoala ca sa invete sa aiba si ei serviciu cand vor fi mari.
I-am povestit ca la gradinita se va juca cu alti copii, va colora, va avea multe jucarii, va manca si va face nani, apoi va veni mami/tati si il va lua acasa. El a venit si a spus ca gradinita va fi serviciul lui.

Am mers la cumparaturi impreuna, l-am lasat sa-si aleaga hainutele pentru gradi. Duminica am cumparat flori pentru educatoare, iarasi l-am lasat pe el sa le aleaga. Inainte sa mergem la nani i-am spus ca ne vom trezi dimineata sa mergem la gradi.

Luni dimineata am pornit voiosi spre gradinita, toata familia. Ca sa fie despartirea mai usoara si sa nu se simta singur a vrut sa o ia si pe EE cu el ( jucarioara lui favorita ).

Cand sa-l lasam la gradi, a inceput sa planga. Am plecat cu inima cat un purice si cu lacrimi in coltul ochilor, ce abia le-am putut tine sa nu ma vada. A fost un moment foarte greu, nu am putut pleca, m-am intors de vreo trei ori, am ascultat la usa, toti copiii plangeau, m-am uitat pe gaura cheii. Imi venea sa intru si sa-l iau acasa cu mine. Ma simteam vinovata. Abia am asteptat ora 12:30 sa o sun pe educatoare sa o intreb cum e David. Ca atunci, nu cred ca a trecut vreodata mai greu timpul.

Dupa ce am vorbit cu educatoarea, ne-am mai linistit. David a plans putin, cateva minute, apoi s-a integrat usor, s-a jucat cu o fetita, a papat tot, a dormit, a cerut singur la baie.
Cand am mers sa-l luam, dragul de el, ii dadeau lacrimile de bucurie. A fost vesel toata seara. Ne-am jucat, am ras.

A doua zi a mers doar cu tati la gradi. Am decis ca asa e mai usor si pentru el. S-a trezit vesel, nu a obiectat ca trebuie sa-l imbrac sa mearga la gradi, insa cand sa iasa pe usa a vrut sa merg si eu. I-am explicat ca nu pot, trebuie sa raman sa am grija de surioara lui, care e bebelus.
A vrut sa-l ia si pe ursulet la gradi ( el are doua jucarii preferate ). Mi-a promis ca nu va mai plange. Si asa a fost. Cand l-a lasat tati, doar i-a mai tremurat putin gurita, dar nu a plans.
La iesire m-am dus eu si l-am luat. L-am gasit vesel, alerga copilasi.

Urmatoarele zile au fost perfecte. Educatoarea ne-a zis ca e linistit, vorbeste, se joaca cu alti copii, nu plange deloc, doarme si manaca bine. Prin urmare, se pare ca s-a acomodat.

Ce sfaturi va pot da eu, din experienta noastra:

1. Pregatiti din timp copilul pentru gradinita.

2. Explicati-i de ce trebuie sa mearga la gradinita.

3. Asigurati copilasul ca il iubiti, multi copii se gandesc ca mami si tati nu-i mai iubesc de aceea ii duc la gradi.

4. Lasati-l sa-si ia cu el jucaria preferata, ii va oferi incredere si nu se va simti singur.

5. Tineti-va de promisiune, daca ati promis ca veniti sa il luati imediat ce termina de mancat, atunci faceti tot posibilul sa nu intarziati. Copiii nu cunosc ceasul, ei se ghideaza dupa evenimente.
Daca de-a lungul timpului ati facut promisiuni si le-ati respectat acum se vor vedea roadele. Cand ii spuneti copilului ca dupa ce termina programul la gradi veti merge dupa el, copilul, chiar daca va plange, isi va aduce aminte si va  avea incredere, ca daca ati zis ceva asa veti face. Pe parcursul zilei va fi linistit pentru ca are siguranta ca mami vine dupa el.

6. Intrebati-l daca ii place la gradinita, ce nu ii place, ce a facut la gradinita. Daca nu vrea sa va raspunda, intrebati-l daca ursuletului i-a placut la gradinita ( daca merge cu o jucarie ). Atunci sigur va raspunde. Va puteti face o idee despre ceea ce simte copilasul, analizand "raspunsurile" ursuletului.

7. Numarati zilele impreuna, astfel ii va creste nerabdarea sa mearga la gradi ( nu vi s-a intamplat sa va ganditi ca e joi, iar maine e vineri si apoi vine weekendul si asta sa va bucure si sa va ofere energie?). La noi in familie e obicei sa numaram zilele, tinta noastra e sambata si duminca, atunci suntem toti acasa, tati nu merge la serviciu, iar acum nici David nu va merge la gradi. Asa ca in fiecare dimineata vedem ce zi e si cat mai e pana sambata. Nu va pot spune ce bucurie a fost azi, cand a auzit ca e vineri si maine e sambata. In plus, e o modalitate perfecta de a invata zilele saptamanii.

8. Va recomand, daca aveti posibilitatea, sa il duca tati pe copilas la gradi si mama sa il scoata. Despartirea va fi mai usoara, de mama copilul este mai atasat si doare mai tare sa se dea jos din bratele sale.

9. Dedicati mai mult timp copilului. Dupa e vine de la gradinita, e bine sa va jucati cu copilul, cum doreste el,  sa petreceti clipe frumoase, sa radeti, sa va giugiuliti,etc. orice il face sa se simta iubim.

Aceste idei le-am aplicat noi pana acum si au functionat. Imi doresc din suflet sa le gasiti folositoare si sa va ajute si pe voi.

Va doresc acomodare rapida la gradi copilasilor dar si voua mamicilor!

Later edit:

Am omis sa va spun cat de mult sufera surioara dupa fratior. Toata ziua, cat e David la gradinita, maraie, nimic nu-i convine, are nevoie de toata atentia mea. Cum  il vede pe David tremura de fericire, nu-i mai trebuie nimic!
Asta da iubire neconditionata!

vineri, 14 septembrie 2012

Sperietoare de ciori sau nu

Publicat de Roxana la 9/14/2012 10:17:00 a.m. 15 comentarii
Ma intrebam, oare ciorile au simtul esteticii, al frumusetii? Atunci de ce sperietorile trebuie sa fie urate?!!  M-a amuzat acest gand.
Poate va intrebati ce m-a apucat sa ma gandesc la asa ceva?! Pai...am admirat sperietoarea facuta de Laura si buburuza ei. E chiar haioasa si pasnica. Daca o va pune in gradina, oare va reusi sa sperie ciorile?
Nu stiu daca Laura are gradina, insa am vazut ca are un pervaz foarte frumos, colorat, unde buburuza ei isi expune toate lucrarile frumoase.

Noi nu avem nici gradina, nici pervaz frumos, in schimb avem sperietoare, cu siguranta nu de ciori, ca nici de acelea nu avem. Hmm... cam multe lucruri nu avem!!!

Sa va prezint sperietoarea noastra:


O voi inscrie in concursul Ochisorii zambareti, gazduit de Little Lucky, cu premii oferite de Julia Toys si Giggles.



joi, 13 septembrie 2012

Copaceii toamna

Publicat de Roxana la 9/13/2012 12:41:00 p.m. 15 comentarii
Cred ca toamna asterne cele mai frumoase culori asupra naturii. De ce sa nu profitam si noi de asta. Luand ca exemplu natura, putem aduce o parte din frumusetea ei in casa noastra.

Proiectul nostru de azi, e unul deosebit. Am lucrat impreuna, de la mic la mare, cot la cot, sa realizam un tablou de toamna.

Cu bucurie in glas si inima, asteptam cu nerabdare ( asa cum facem intodeauna ) sa vina tati, sa-i aratam opera noastra de arta.


Imi dau seama ca e cel mai frumos tablou al nostru, care e in acelasi timp, si cea mai frumoasa amintire, pentru ca pastreaza doua amprente nepretuite: ale copilasilor nostri. Voi merge si voi inrama acest tablou.

Daca vreti sa-l faceti si voi, iata pasii de urmat:

1. Trunchiul copacului e piciorusul, colorat cu vopsea acrilica maro.
2. Ramurile sunt manutele, colorate cu vopsea acrilica verde.
3. Frunzele sunt degetelele, colorate cu vopsea acrilica: ocru, galben amestecat cu rosu, maro amestecat cu rosu.

De aici am primit inspiratia.

Un alt model de copac lucrat dupa metoda amprentelor gasiti la Litte Lucky.

Alte idei de copacei de toamna:
- caietpentrucasamea
- amintiridebuburuza
- douafetecucuiete
- piticidarvoinici

O toamna frumoasa sa aveti!

miercuri, 12 septembrie 2012

Bazar pentru Mihaita

Publicat de Roxana la 9/12/2012 12:48:00 p.m. 10 comentarii
De Mihaita am aflat de pe FB. E un baietel de 3 anisori, tare frumusel. El sufera de  o boala foarte rara, genetica, numita NEURODISPLAZIE INTESTINALA, adica lipsa in submucoasa intestinala a ganglionilor si a nervilor care contracta musculatura.
Salvarea lui este o clinica din Italia. Ca sa poata pleca la tratament are nevoie de banuti.

Pe FB s-a organizat o campanie de reciclare, banutii stransi vor fi donati lui Mihaita.
Daca sunteti din Cluj sau din proximitatea orasului puteti, in data de 15 septembrie, sa aduceti materialele reciclate. Despre acest eveniment puteti citi aici.

Mai multe detalii despre boala lui Mihaita puteti citi pe pagina de FB a mamei lui.



Daca nu puteti participa la reciclare, atunci va invit sa aruncati un ochi peste jucariile de mai jos.
Sunt jucarii ce eu le scot la vanzare, banutii ce ii voi primi vor merge in contul lui Mihaita.

Va rog, chiar daca nu aveti nevoie, cumparati ceva, jucaria o puteti darui unui copilas sarman, facandu-l fericit, in acelasi timp putem contribui impreuna la salvarea lui Mihaita.
Inca ceva: pentru fiecare lucru vandut voi mai adauga in plus 5 lei.

 Covoras pe care se poate desena cu apa, stare foarte buna, folosit de cateva ori. Pret 30 lei
REZERVAT Madi












Puzzle ferma - 12 cuburi , stare buna, are doar 2 imagini de control din 6. Pret: 7 lei VANDUT












Joc de memorie - la ferma, jetoanele sunt cartonate, foarte calitative. Stare foarte buna.
Pret: 15 lei VANDUT










Girafa Fisher Price -jucarie educativa,  are doua cuburi cu animalute in interior. Cand se pun cuburile in girafa aceasta scoate sunete. Stare foarte buna. Pret: 30 lei VANDUT
Aici puteti vedea cum functioneaza.


Catelus Fischer Price cu vibratii si sunete. Stare foarte buna. Pret: 18 lei VANDUT


Jucarie muzicala. Stare foarte buna. Pret: 10 lei VANDUT



Cub motric: stare buna. Pret: 7 lei


Jucarie cu bilute Chico. Stare buna. Pret: 10 lei


Carte cu pagini cartonate si foarte frumos ilustrate, in limba engleza. Stare foarte buna. Pret: 20 lei
REZERVAT Alexandra


Carte Ghidul complet al ingrijirii copilului 0-5 ani, editura Niculescu. Stare noua. Pret 20 lei


Carte Povesti nemuritoare, stare buna (are primele pagini putin indoite). Pret: 5 lei 

Colac special de inot pentru bebelusi. Stare ca nou, folosit de 2 ori. Pret: 35 lei REZERVAT Alexandra


Premergator. Stare buna. Ii lipseste un buton rosu ( lumina ), dar nu afecteaza cu nimic functionalitatea premergatorului. Pret: 50 lei 





Crema anticelulitica Avon si Oriflame - sunt noi. Pret: 20 lei bucata.


Ajutand pe altii e cel mai bun mijloc de a-i multumi lui D-zeu ca avem o familie sanatoasa.

Pentru o secunda puneti-va in pielea acestei mame. Ce simtiti? Disperare? Din pacate, ea traieste cosmarul oricarui parinte: acela de a-si vedea copilul bolnav.
Acum uitati-va la copilasii vostri, poate chiar au aceeasi varsta ca Mihaita. Imaginati-va cum ar fi sa nu se mai poata bucura de copilarie, sa indure suferinta sau mai rau.

Pentru noi poate fi o alta suma ce o cheltuim dar pentru el poate insemna viata!!!!
Haideti sa-i dam sansa la viata! Prea multi copii pleaca de langa parintii lor.



LATER EDIT 
Aseara am primit un mesaj de la o mamica tare draga mie, ce mi-a facut o bucurie imensa. Pe mamica o cheama Coca si are doi ursuleti nazdravani cam de aceeasi varsta cu Mihaita. O gasiti pe blogul Ursuletinazdravani.

Mi-a zis ca isi doreste sa-l ajute si ea pe Mihaita, prin urmare scoate la vanzare cateva lucrusoare si banutii stransi ii va dona lui Mihaita. Nu-i asa ca e un lucru minunat? Iti multumesc Coca, in numele meu dar si a lui Mihaita.

1.Costumas nou, de vara, 3-4 ani, de la Aramis, 100% bumbac.  Pret 26 lei
 

2.Joc cu catelusi din lemn, foarte calitativ. se joaca pe principiul culorilor. Pret 20 lei


3. Sablon dinozauri. Pret 4 lei


4. Sablon masini. Pret 4 lei






5.Glob pamantesc, 46 cm circumferinta, nou, in cutie. Pret 12 lei VANDUT



La pretul afisat se mai adauga costul transportului prin posta. Plata se face in contul lui Mihaita:
RO22BACX0000000222247000-IOANA BIANCA IORDACHE

Dupa confirmarea platii voi trimite coletele prin posta.







marți, 11 septembrie 2012

Oita pufoasa

Publicat de Roxana la 9/11/2012 02:05:00 p.m. 23 comentarii
Copilasii mei au descoperit vata (de cand am facut omida) si atat de mult le place sa isi bage manutele in ea.

Cum era si firesc, David m-a si intrebat daca nu facem un joculet cu vata. Sigur ca am fost pregatita (doar imi cunosc copilul).

I-am zis ca vom face o oita. Am luat un carton, am desenat oita, i-am lipit doi ochisori haiosi.


Am uns oita cu aracet, apoi am facut gogoloaie de vata, le-am lipit pe oita. Astfel, am facut blanita moale si pufoasa.

Doar Fetita cu Fundite nu a rezista tentatiei si a scarmanat-o, cred ca a vrut sa-si faca lana pentru o pereche de ciorapei, ca doar vine iarna si are nevoie.

E o activitate senzoriala ce dezvolta simtul pipaitului, e potrivita si pentru bebelusi si pentru toddleri. V-o recomand!

Daca vreti sa-i invatati pe micuti sa deseneze o oita, priviti care sunt pasii de urmat:
Sursa foto

vineri, 7 septembrie 2012

Ochisori zambareti :)

Publicat de Roxana la 9/07/2012 02:51:00 p.m. 7 comentarii
Cu pozele de mai jos, ne inscriem la un concurs haios gazduit de Little Lucky .
Premiile sunt oferite de Julia Toys si Giggles.

Ne-am pus imaginatia la treaba si iata ce a iesit:


palnie

fire colorate

suzeta

usturoi

ardei gras

solnita

ou
 Ce parere aveti, pozele noastre sunt haioase?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez