luni, 20 august 2012

In cutie...sunete

Publicat de Roxana la 8/20/2012 03:15:00 p.m.
Am gasit o modalitate foarte distractiva de a stimula curiozitatea micutei noastre, Fetita cu Fundite.
Cum era de asteptat, acest joculet a trebuit sa-l fac in dublu exemplar, ca doar avem si un baietel, care-i si mai curios.

Am luat o cutie de pantofi, am scos capacul si am pus inauntru diverse jucarii sau obiecte ce scot sunete.
Am pus: o broscuta tipatoare, o sunatoare, un clopotel, un ou kinder umplut cu fasole, un bax sigilat de cutii cu chibrituri, o cutie mai mare de chibrituri in care am pus margele si apoi am sigilat-o bine cu banda scotch, un suport pixuri in care am pus bilute din sticla, la fel am sigilat bine, un melc sunator, trei nuci ce le-am pus in punguta ce se inchide.

Dupa ce am pus toate jucariile in cutie, am pus capacul si am dat cutia copiilor pentru a fi explorata.

Fetita a fost peste masura incantata de aceasta activitate. Meticulos si cu maxima atentie a ridicat capacul cutiei, a tremurat de bucurie cand a vazut ca in cutie sunt jucarii. Le-a luat pe rand pe fiecare, le-a analizat, le-a scuturat si fericita mi-a aratat ce a invatat ea sa faca.

Le-a scos din cutie, a pus capacul peste cutia goala, apoi a scos capacul si a pus jucariile inapoi, iarasi a pus capacul. A tot facut permutari, cred ca vreo 20 de minute.

Concluzia: o activitate foarte reusita, pe care v-o recomand, e usor de facut, nu costa nimic, dar ofera multa distractie unui copilas ce abia invata despre lumea ce-l inconjoara.

Acum sa va spun cum a reactionat David. A transformat activitatea in una de tip pretend play, in care el a fost din nou bebelus :)

 Sa aveti o saptamana plina de veselie si spor la joaca!


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez