Intotdeauna incepeti jocul doar atunci cand copilasul este hranit, odihnit si relaxat. Pe parcursul jocului urmariti dispozitia copilului, aici puteti citi detaliat.
Asezati copilul pe burtica sau pe spate si cu mingea mergeti pe corpul lui. Spuneti-i ce atingeti cu mingea: piciorusele, burtica, manutele, capul. Daca intinde manutele sa prinda mingea, lasati-l si laudati-l daca reuseste sa o tina. Spalati mingea inainte de joc, cu siguranta cand va pune mana pe minge va vrea sa o guste :)
Daca copilasul poate sa stea in fundulet, asezati-va in fata lui, pe podea si rostogoliti mingea catre copil. Aratati-i cum sa rostogoleasca mingea, sa o arunce, cum sa o prinda. Ii puteti arata ca obiectele rotunde se rostogolesc si cele cu muchii nu.
Jucandu-se cu mingea, copilul isi dezvolta coordonarea ochi-mana, musculatura mainii- mai tarziu cand va putea sa dea cu piciorul- musculatura piciorului si va invata sa se joace dupa reguli si sa socializeze.
si un balon sau o minge de plaja sunt indicate pentru bebelusi ;)mai ales ca ii determina sa se miste si sa faca primii pasi :) (asa am facut eu cu Daria cand era mica pentru ca era tare energica)
RăspundețiȘtergereFoarte buna ideea! Si noi la fel ne jucam acum, o tin de manute si Fetita loveste mingea cu piciorul. Mergem asa prin toata casa :)
Ștergere