sâmbătă, 5 mai 2012

Am ales sa-mi protejez copiii!

Publicat de Roxana la 5/05/2012 01:33:00 a.m.
Datorita colectiei de linkuri Protejati copiii! am ajuns sa citesc mai multe articole privind furtul de fotografii si siguranta pe internet.

Ce am citit m-a socat, dar in acelasi timp mi-am adus aminte care a fost motivul pentru care toate conturile mele sunt private. A fost ca un dus rece, m-am trezit la realitate. Imediat mi-am dat seama ca, de cand scriu pe acest blog, am publicat poze cu copiii mei, fara sa ma gandesc la consecinte. Sunt furioasa pe mine! Cum am putut uita ca lumea in care traim e plina de pericole?! Probabil, fiind inconjurata de copilasi, cu suflete nevinovate, am tendinta de a crede ca asa sunt toti oamenii. GRESIT!!!!

Azi am luat decizia de a sterge toate pozele din blog. Imi cer scuze, cei care vor citi articole mai vechi si le vor gasi incomplete, promit ca voi reveni asupra lor cu alte poze, in care voi prezenta activitatea. Unele postari le-am sters definitiv, deoarece contineau poze cu copilasii si nu le puteam edita.

Va sfatuiesc, daca aveti conturi publice sa vi le faceti privat, iar daca aveti blog si postati poze cu copilasii, ganditi-va de doua ori inainte daca merita expunerea.

Mai jos, va voi da cateva linkuri unde sa intrati sa cititi care sunt pericolele expunerii si cat de grav e.
Mai multe informatii gasiti in colectia de linkuri Protejati copiii

1. http://10littlelucky.blogspot.com/2012/01/explozie-de-bloguri-periculoase.html
"internetul inseamna accesul ORICUI ... ORICINE poate privi acele fotografii. draci, poate afla inclusiv unde stau, avand in vedere ca unele... [hm, hai sa ma exprim frumos] nechibzuite, pun imagini cu strada pe care locuiesc si cu parcurile in care isi duc copiii!"
2.http://www.cabral.ro/pentru-copii/protejati-copiii-si-on-line
"V-ati gandit vreodata cati obsedati de pedofilie exista pe lumea asta..."
3.http://viatalatara.wordpress.com/2008/11/01/mai-bine-nu-1/
“Numele meu e Ciocolăţică. Am 5 ani. Nu am prieten. Dar mi-am facut un profil pe Orkut! Nu le spuneti parintilor mei despre asta (E secret! Sssst!) Vrei sa fii prietenul meu? Sunt atat de singura… Te rog, vino si viziteaza-ma pe site si imi vei vedea toate fotografiile!”

Little Lucky, multumesc!

Later edit
Azi am citit o stire ce m-a cutremurat, citez:
"Facebook a devenit un "barlog" pentru pedofili care isi vand intre ei imagini pornografice, conform unui raport intocmit de un editor wnd.com. Imagini cu copii, inclusiv bebelusi, au fost descoperite de editorul wdn.com Chelsea Schilling. O captura a paginii de Facebook intitulata “Kidsex Young” arata o cronologie a prieteniilor acceptate intre utilizatorii care urmeaza sa-si vanda intre ei fotografii si clipuri care infatiseaza abuzuri sexuale ale copiilor."
Mai multe informatii puteti citi aici: http://stirileprotv.ro/special/facebook-terenul-de-joaca-al-pradatorilor-sexuali-informatii-socante-dezvaluite-de-o-ancheta.html

5 comentarii:

  1. sunt opinii si opinii, multe mame mi-au spus ca exagerez. dar raman la parerea mea: femeile care isi expun copiii pe bloguri, mai ales in ipostaze indecente [in pielea goala] sunt inconstiente.

    si nu este vorba doar despre pedofilie. din punctul meu de vedere, lucrurile acestea o privesc doar pe familia respectiva.

    nu conteaza ca sunt mici, ca sunt copii, intimitatea si persoana lor trebuie respectate la fel ca in cazul unui adult.

    eu nu inteleg de ce nu sunt private aceste bloguri. de acord, simti nevoia sa impartasesti, dar chiar asa, oricui?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu, ieri, am procedat la fel http://kemell.k5.ro/mami/am-ales-sa-mi-protejez-fetita-si-on-line/

    Pe deasupra dacă privesc un pic în viitor, probabil copiilor noştri nu le va face plăcere faptul că pozele cu ei sunt publice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mell, am citit postarea ta. Aceleasi ganduri le-am avut si eu. Imi doresc ca toate mamicile sa afle de aceste pericole.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc, ca mi-ati deschis ochii!!!
    Imi voi proteja si eu fetita si online!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez