joi, 3 mai 2012

Descoperim noi jucarii

Publicat de Roxana la 5/03/2012 02:58:00 p.m.

    Daca copilul tau s-a plictisit de jucariile ce le are nu trebuie sa mergi la magazin sa-i cumperi altele noi, e suficient sa aduni cateva obiecte de prin casa, sa le pui intr-un cos si iti garantez ca micutul tau va fi incantat sa le exploreze si sa le descopere . Aceasta activitate ii va stimula simturile, il va familiariza cu noi texturi, forme si marimi. De asemenea, e o metoda gratuita, obiectele expuse se gasesc in mod normal in casa si pot fi mereu schimbate cu altele noi.
    E o activitate potrivita pentru toti copilasii, mari sau mici. Trebuie doar sa adaptati cosul in functie de varsta copilului.
    Momentul potrivit pentru a introduce acest joc la bebelusi este atunci cand acesta poate sta singur in fundulet si poate apuca cu manutele obiecte. Va fi suficient de curios sa le intoarca pe toate partile, sa le exploreze si mai ales sa le guste. De aceea, aveti grija ca obiectele ce le puneti in cos sa fie suficient de mari pentru a nu fi inghitite, sa nu aiba margini ascutite si sa nu fie vopsite cu coloranti daunatori.
    In timpul acestui joc, pentru siguranta, e indicat sa stai langa copil, sa-l supraveghezi, dar sa-l lasi pe el sa manuiasca obiectele.


Exemple de obiecte ce le poti pune in cos:
- metale: capace de la borcane, tel, strecuratoare, forme biscuiti, lingura, clopotei
- lemn: lingura, sucitor,
- plastic: farfurie, castronel, canita, lingurita, sticluta, periuta de dinti nefolosita,
- materiale: catifea, lana, matase, panglici colorate.

David e mereu dupa mine, mai ales in bucatarie. Intotdeauna isi face de lucru cu obiectele de prin casa. Zielele trecute am incercat si cu Natalia aceasta activitate. Nu va pot spune cat de fericita a fost sa le scoata pe toate, le-a gustat, le-a zdranganit. Cred ca s-a jucat asa vreo ora.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez