marți, 22 mai 2012

O zi impreuna

Publicat de Roxana la 5/22/2012 10:43:00 a.m.
Daca v-ati hotarat ca ziua de 1 Iunie s-o dedicati copiilor, va propun cateva sugestii de activitati pe care sa le faceti impreuna:


1. Incepeti inca de dimineata sa va rasfatati copiii,  serviti micul dejun la pat. Aveti nevoie doar de o tava, alimente si multa buna dispozitie. Idei de mese vesele gasiti aici.

2. Faceti un plan impreuna. Intreaba copiii ce-si doresc sa faca.

3. Puteti face un mini album foto, in care sa puneti cate o poza cu copilasul de cand s-a nascut si pana in prezent. Pe prima pagina puteti scrie 5 motive pentru care il iubiti.

4. Puteti lua pranzul la iarba verde sau puteti pune o patura in mijlocul camerei si faceti un picnic in sufragerie. Puteti face chiar si un cort, dintr-o patura si 2 scaune. Copiii vor fi foarte incantati.

5. Intrebati copiii daca ar dori sa doneze cateva jucarii unor copii din orfelinate. Mergeti impreuna si duceti jucariile.

6. Imprimati o amintire impreuna cu copiii. Luati o coala de desen si lasati-va amprentele mainilor si a picioarelor, apoi scrieti data in coltul din dreapta jos. Puteti repeta activitatea in fiecare an, astfel copiii vor vedea evolutia lor, cat au crescut.

7. Vizitati muzee sau gradina zoologica.
 Va recomand:
 - gradina zoo din Tg.Mures, aici este si un trenulet cu care va puteti plimba si un parc pentru copii foarte frumos.
gradina zoo din Nyireghaza,in Ungaria, la 60 de km de Satu Mare. Aici va trebuie o zi intreaga sa puteti vizita tot parcul. Este amenajat intr-o zona impadurita. Gasiti toate animalele pamantului, de la rechini ce inoata deasupra ta, pana la elefanti, girafe, pinguini, foca,etc. In interiorul gradinii veti gasi terase unde puteti manca.

8. Organizati o sedinta foto haioasa. Va puteti face singuri pozele sau apelati la un profesionist. O alta varianta ar fi standurile/ cabinele cu poze la minut.

9. Pune muzica, dansati si cantati! Copiilor le place sa danseze.

10. Desenati cu creta pe asfalt, jucati-va cu apa, cu mingea, faceti baloane, inaltati un zmeu,  sau pur si simplu jucati-va impreuna! Orice doreste copilul.

V-am prezentat cateva sugestii de activitati ce pot aduce bucurie copiilor si va pot apropia. Veti face o zi memorabila. Copiii vor purta cu ei aceasta amintire o viata intreaga. Se vor simti iubiti si importanti, iar asta ii va ajuta sa aiba incredere in ei si in voi.

Voi cum veti petrece Ziua Copilului?

4 comentarii:

  1. ce propuneri interesante, foarte bun articolul tau, felicitari.:)
    multumesc pentru link!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :) Oita ta o voi pregati la micul dejun :) Abia astept aceasta zi. Si eu sunt un copil mai mare si ma bucur alaturi de cei mici :) Pretuiesc fiecare amintire frumoasa din copilarie, de aceea imi doresc ca si copilasii mei sa aiba experiente frumoase care sa le ramana in memorie.

      Ștergere
  2. am lasat un comentariu,dar s-a blocat :(
    imi plac mult ideile tale
    pe 2 iunie planuiam si eu o bataie cu apa (sper sa nu ploua si sa fie cald afara) pentru ca ziua de 1 este deja stabilita de dimineata pana seara :)
    multe dintre cele scrise de tine mi-au dat niste idei despre cum sa pregatesc niste zile speciale pana pe 5 iunie cand aniversam 8 ani de casatorie - mersi ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti sunt folositoare ideile mele :)
      Bataia cu apa imi aminteste de copilarie, toata vara ne bateam cu apa, cred ca nu exista zi sa nu ne udam pana la piele :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez