vineri, 18 mai 2012

Veronica

Publicat de Roxana la 5/18/2012 06:22:00 p.m.
Oare este cineva care sa nu fi auzit/vazut filmul Veronica? 



E filmul copilariei mele, imi trezeste atat de multe amintiri frumoase ori de cate ori il vad.
E singurul film pe care il pot vedea de un milion de ori si tot nu ma plictisesc.

Cu emotie am cumparat dvd-ul, sperand ca si copilasii mei sa-l indrageasca. Din prima clipa, a devenit filmul preferat al lui David, e filmul cu fetita ( cum ii zice el).

Pentru cine nu stie sau nu-si aduce aminte, "Veronica "este un film regizat de Elisabeta Bostan, in anul 1973. E un film muzical, cu decoruri si costume inedite. Personajele sunt comice, iar interpretarea e la superlativ.


Prezinta povestea unei fetite, pe nume Veronica (Lulu Mihaescu) ce traieste intr-un orfelinat. Ea primeste cadou de ziua ei, de la zana cea buna (Margareta Paslaru) o traista magica care ii poate indeplini orice dorinta.
Ceilalti copii vor si ei sa se joace cu traistuta, dar Veronica nu le-o da. Din acest motiv, traista pleaca de la ea.
Ca sa o poata recupera, Veronica fuge in padure s-o caute pe zana cea buna. Pana sa ajunga la zana, se intalneste cu un greier (Florian Pitis), cu cumatra vulpe (Vasilica Tastaman) care o pacaleste, apoi cu Motanul Danila (Dem Radulescu) care o incuie in moara, iar cu ajutorul soricelului (George Mihaita) reuseste sa fuga. In urma acestei aventuri, fetita invata sa deosebeasca binele de rau.

E un film cu morala, fiind inspirat din fabula lui La Fontaine "Greierele si Furnica" din care copiii pot invata multe lucruri bune.
Cred ca niciun copilas nu trebuie sa-l rateze.

Aici puteti vedea filmul intreg



5 comentarii:

  1. Si Cezara se uita cu mare drag la Veronica, si la Veronica se intoarce! Doua filme care ar trebui sa se gasesca in biblioteca fiecarei familii cu copii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Veronica se intoarce" nu l-am vazut. De fapt, spre rusinea mea, nici nu am stiut de el. M-ai facut curioasa, e la fel de bun?

      Ștergere
  2. frumos film!
    nu l-am gasit sa-l cumpar,dar il mai caut ;)
    Daria se uita cu drag la "Amintiri din copilarie" si a invatat multe replici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am cumparat de la un chiosc de ziare. S-a vandut impreuna cu Jurnalul National. Face parte din colectia Cinemateca. Uite, poti intra aici, vezi daca il poti comanda: http://www.colectiacinemateca.ro/colectii.php/filme_romanesti/veronica/

      Ștergere
  3. SI noua ne place Veronica...mai ales mie :)
    E frumos si "Veronica se intoarce"(cu un greiere si o familie de furnici), dar amintirile mele din copilarie au ramas legate tot de primul film...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Mami, joaca-te cu mine! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez